Taikametsä ei synny itsestään, mutta sellaisen voi luoda – Ikurin Pyhäpolku lumoaa vierailijoita

Tampereen Ikurin Virelän takametsään avautui sunnuntaina 4.2. uusi jääveistospolku nimeltään Pyhäpolku.

Pyhäpolku on koko perheelle suunnattu valolla ja äänellä tunnelmoitu metsäpolku, jonka varrella on jääveistoksia. Teosten veistäjät ovat pääosin suomalaisia, mutta joukossa on myös yksi amerikkalainen veistäjä.

Jääveistosten aiheet ovat veistäjien itse valitsemia, mutta ne kaikki sopivat pyhäpolku teemaan. Metsäpolulta voit löytää useita erilaisia eläinveistoksia karhuista, pöllöistä tai poronpäisistä shamaaneista.

Valaistun reitin varteen on myös sijoitettu enemmän mystiikasta ammentavia riimuveistoksia, jotka yhdessä polulla soitettavan musiikin kanssa luovat todellisen taikametsän.

Kaapo Manninen on yksi veistäjistä ja polun järjestäjistä. Pyhäpolku on järjestetty talkoohengessä ja se tekee vaikutuksen myös järjestäjiin.

– Luonto ja ihmisen kädenjälki yhdistyy niin sujuvasti. Jotenkin vain niin hyvin, Manninen kuvailee

Ikurin pyhäpolku on valaistu useilla erilaisilla valoilla tunnelman luomiseksi

Ikurissa Myllypuron varrella sijaitseva taianomainen talvipolku on jatkoa viime vuonna toteutetulle Haltiapolulle, joka keräsi odotettua enemmän uteliaita kävijöitä. Pyhäpolkua voi käydä fiilistelemässä vielä ainakin 25.2. asti.

Polun toteutuksesta vastaavat Ikurin Vire, Ikurin-Haukiluoman Omakotiyhdistys ry ja Suomen Jouluvalo Oy. Jääveistospolulla on vapaaehtoinen pääsymaksu.