Pariisuhdetta koettelevaan ohjelmaan osallistuminen vahvisti Emmin ja Jessen parisuhdetta. Kuva: Temptation Island Suomi

Realityohjelmien osallistujia ruoditaan netissä raadollisesti – Temptation Island -Emmille kokemus oli raskas, mutta opettavainen

Tosi-tv-sarjoihin osallistuminen tuo mukanaan julkisuutta. Sosiaalisen median ja keskustelupalstojen kommentoinnin raakuus voi tulla yllätyksenä.

Kangasalalainen Emmi Kauppinen,23, lähti avopuolisonsa Jessen kanssa spontaanisti mukaan yhteen puhutuimpaan realityohjelmaan Temptation Island Suomi -sarjan kolmannelle kaudelle. Keskustelu ohjelmasta ja osallistujista oli kiivasta jo ohjelman alusta lähtien. Kasvotusten Emmi sai ainoastaan positiivista palautetta, mutta netissä kommentit olivat karua luettavaa.

– Se on todella vaikeaa luettavaa, jos sinne eksyy. Yritän ajatella nuo kommentoijat niin, että jos haluaa elämässään käyttää aikaa mieluummin netissä muiden haukkumiseen kuin vaikka omien läheisten kanssa olemiseen, niin se on vain heiltä pois.

Pariskunta lähti mukaan uusien kokemuksien vuoksi. Muita syitä realityohjelmiin osallistumiseen voivat olla esimerkiksi julkisuus tai rahapalkinto. Tosi-tv-ilmiöihin perehtyneen Tampereen yliopiston tutkija Mikko Hautakankaan mukaan osallistumiseen voi liittyä myös halu näyttää muille.

– Yksi motiivi voi olla se, että halutaan testata oman persoonan kestävyyttä. Ajatellaan, että täytyy olla niin kova ja kiinnostava, että uskaltaa lähteä mukaan, vaikka tietää, että se voi olla myös riski.

Emmi ei kuitenkaan kadu sarjaan lähtemistä, päinvastoin.  Hän pitää mahdollisuudet avoimena, kenties hänet nähdään televisiossa vielä tulevaisuudessa.