Radio Moreenin sähkeet 20.2.2018 klo 16

Tampereen kaupungin varsinaisten sijoitusten tuotto oli viime vuonna lähes 30 miljoonaa euroa. Sijoitukset kasvoivat lähes 8 prosenttia. Konsernijohtaja Juha Yli-Rajalan mukaan sijoitusten tuotot ylittivät selvästi ennakko-odotukset. Vuoden lopussa kaupungin sijoitusomaisuuden määrä oli noin 140 miljoonaa euroa.

***

Yliopistoihin annettiin tänään jo toinen lakkovaroitus. Palkansaajajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia uhkaavat lakolla kuudessa yliopistossa 7. maaliskuuta, jos neuvotteluratkaisuun ei päästä ennen sitä. Lakko uhkaa muun muassa Tampereen yliopistoa ja Tampereen teknillistä yliopistoa.

***

Alkoholilain kokonaisuudistus on tuomassa oluttuopit urheilutapahtumien katsomoihin, kertoo YLE. Valviran mukaan jäähallit voivat hakea koko katsomoalueen anniskelualueeksi tai rajata anniskelualueeksi vain osan. Valvira on julkistanut tänään virallisen ohjeistuksen alkoholilain uudistukseen liittyen. Laki tulee kokonaisuudessaan voimaan maaliskuussa.

***

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Pirkanmaan Jätehuollon biokaasulaitokselle 4,5 miljoonaa euroa energiakärkihanketukea.

Biokaasulaitos rakennetaan Nokian Koukkujärven jätekeskukseen. Laitoksessa käsitellään 17 kunnan biojätteet sekä Nokian jätevedenpuhdistamolla syntyvät lietteet. Tuotetulla biokaasulla on mahdollista korvata myös maakaasun käyttöä sähkön- ja lämmöntuotannossa.

***

Tampere ja Nokia on palkittu perheliikuntamyönteisyydestä. Palkintoraadin mukaan Tampereella lapsiperheillä on monipuoliset mahdollisuudet omaehtoiseen ja järjestettyyn liikkumiseen. Esimerkiksi kevyen liikenteen kehittäminen on yksi tärkeä keino edistää liikunnallista elämäntapaa.

Ensi viikolla hiihtolomalaisille on lukuisia tapahtumia Tampereella. Esimerkiksi Nuorten Tampere järjestää Älä jäädy –tapahtumaviikon nuorisolle.