Radio Moreenin sähkeet 20.2.2018 klo 17

Työttömien työnhakijoiden määrä oli kuluvan vuoden tammikuussa merkittävästi matalampi kuin edellisvuonna. Pirkanmaalla työttömiä oli noin 28 000 henkilöä, mikä on 8000 vähemmän kuin edellisvuonna. Pirkanmaan työttömyysaste oli 11,3 prosenttia.

Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski, osassa jopa merkittävän paljon. Pirkanmaan työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa.

***

Tampereen kaupunki on valinnut Vuoden vapaaehtoistoimijaksi Tuukka Tuomisen. Järven jäällä oleva Tohlopin luistelurata on Tuomisen aikaansaannos. Hän on tehnyt ja ylläpitänyt rataa kolme vuotta.

Sosiaali- ja terveyslautakunta valitsi Vuoden vapaaehtoisen kuntalaisten ehdottamista henkilöistä. Palkinto on myönnetty kolmen vuoden ajan. Palkintotilaisuus on järjestetty tänä aamuna Työväenmuseo Werstaalla.

***

Yhteishaku lukioihin ja ammattikouluihin on alkanut. Haku koskee ensi syksynä alkavia koulutusohjelmia. Hakuaika kestää kolme viikkoa.

Tänä vuonna ammatillinen koulutus uudistuu. Uudistuksen vuoksi tutkinto-ohjelmien määrä vähenee porrastetusti, mutta tutkinnoista tulee laaja-alaisempia.

***

Pyöräily Hämeenkadun eteläreunalla päättyy tällä viikolla. Hämeensillan remontin takia kevyenliikenteenväylä Hatanpään valtatieltä keskustorille muuttuu jalkakäytäväksi.

Muutoksen jälkeen pyöräily Hämeenkadulla on mahdollista toistaiseksi ainoastaan ajoradalla. Pyöräilijät voivat myös taluttaa pyörää jalkakäytävillä tai käyttää muita keskustan pyöräilyreittejä.

***

Yliopistoihin annettiin tänään jo toinen lakkovaroitus. Palkansaajajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia uhkaavat lakolla kuudessa yliopistossa 7. maaliskuuta, jos neuvotteluratkaisuun ei päästä ennen sitä. Lakko uhkaa muun muassa Tampereen yliopistoa ja Tampereen teknillistä yliopistoa.