Radio Moreenin sähkeet 22.2.2018 klo 17

Noin joka kuudes viestintäalan työntekijöistä on kokenut seksuaalista häirintää työssään viimeisen kahden vuoden aikana. Tämä selviää viestinnän ammattiyhteisöjen teettämästä tutkimuksesta. Useimmiten häiritsijä on ollut kollega. Suurin osa ei ole ryhtynyt häirinnän vuoksi toimenpiteisiin. Kyselyyn vastasi vajaat 1200 Journalistiliiton, ProComin sekä Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liiton jäsentä.

***

Suuri osa kansanedustajista haluaa lähteä maakuntavaaleihin, kertoo valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo. Paloheimo arvioi, että ajan myötä kansanedustajat voivat siirtyä kunnanvaltuustoista maakuntahallintoon. Yksikään Moreenimedian haastattelemasta viidestä tamperelaiskansanedustajasta ei ainakaan vielä ilmoittanut lähtevänsä ehdolle maakuntavaaleihin.

***

Suomessa on edelleen kolmanneksi vähiten korruptiota maailmasta, Transparency Internationalin korruptioindeksi kertoo. Indeksillä mitataan julkisen sektorin korruptiota. Tänä vuonna Suomi jakaa kolmannen sijan Norjan ja Sveitsin kanssa. Indeksin kärjessä on Uusi-Seelanti ja toisena Tanska. Listan viimeisenä on viime vuoden tapaan Somalia.

***

Taiteen edistämiskeskus Taike on jakanut kulttuurilehdille ja levikin edistämiseen yhdeksänsataa tuhatta euroa. Avustusta saivat yli kahdeksankymmentä printtilehteä tai verkkojulkaisua, jotka ylläpitävät muun muassa kulttuurista ja tieteestä käytävää yhteiskunnallista keskustelua. Taike jakoi kulttuurilehtiavustukset ensimmäistä kertaa. Avustukset maksetaan Veikkauksen tuotoista.

***

Tampereen Kalevan lukio on voittanut Moro-lehden järjestämän kilpailun hienoimmasta penkkarijulisteesta. Voittajajulisteessa on kuvattu muovimeri Näsinneulan edustalla. Iskulauseeksi on valikoitunut ”Abeja rekassa kuin muovia meressä”. Asiantuntijaraadin mielestä julisteessa otetaan onnistuneesti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Kehuja saavat myös sen japanilaishenkinen maalaustyyli ja tehosteeksi liimatut tyhjät muovirasiat.