Radio Moreenin sähkeet 23.2.2018 klo 17

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö on esittänyt suunnitelman Tammelassa sijaitsevan opiskelijatalonsa purkamiseksi. Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksessä sijaitsevan kerrostalon tilalle tulisi korkeampi, jopa 14-kerroksinen rakennus, johon on suunnitteilla opiskelija-asuntoja ja liiketiloja. Asemakaavamuutos on osa jo aiemmin tehtyä korttelisuunnitelmaa. Asiasta uutisoi Aamulehti.

***

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta palautti Tampereen Pispalanharjun linjan 15 ja Vesilahdelle ulottuvan linjan 55 takaisin uudelleenvalmisteltaviksi. Linjat ovat olleet lakkautusuhan alla niiden vähäisten matkustajamäärien vuoksi. Pispalanharjulle vievän linjan lakkautusuhka on herättänyt paljon vastustusta, sillä tämä vaikeuttaisi vaikeakulkuisella harjulla asuvien ikäihmisten ja lasten liikkumista. Asiasta uutisoi Aamulehti.

***

Pehmolelut keräävät itseensä paljon bakteereja ja pölyä. Esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ei suosittele niiden tuomista sairaalaan infektioriskin takia. Kotioloissa pehmoleluja voi puhdistaa esimerkiksi hellävaraisesti imuroimalla. Useissa pehmoleluissa on mukana myös pesuohjeet, joita noudattamalla lelun voi puhdistaa. Jos pesuohjeet puuttuuvat, voi lelun pestä myös käsin.

***

Ikääntyneet ja pienituloiset ihmiset säästävät usein lääkärikuluissa. Useampi kuin joka kymmenes jättää menemättä lääkäriin, koska lääkärikäynti on liian kallista. Noin joka neljäs pienituloinen vanhus jää myös ilman riittävää kotipalvelua tai kotisairaanhoitoa. Pienituloiset vanhukset tarvitsisivat muita enemmän terveyspalveluita. Asia selviää THL:n tuoreesta tutkimuksesta.

***

Muovikassin käyttäminen on vähentynyt Tampereella merkittävästi. Tämä on seurausta siitä, että muovikassit muuttuivat maksullisiksi vuosi sitten. Urheilukauppaketju XXL:n Kalevan myymäläpäällikkö arvioi, että muovikasseja on ostettu melkein puolet vähemmän kuin ennen. Kassien maksulliseksi muuttaminen johtui erityisesti ympäristösyistä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Tamperelainen.