Radio Moreenin sähkeet 6.3.2018 klo 16

Yliopistojen huominen lakko on peruuntunut. Yliopistojen osapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Janne Metsämäen eilen jättämän ehdotuksen uudeksi työehtosopimukseksi. Yliopiston edustajajärjestöt jättivät lakkovaroituksen kaksi viikkoa sitten, kun uuden työehtosopimuksen neuvottelut katkesivat tammikuun lopulla. Lakko uhkasi yhteensä kuutta yliopistoa.

***

Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut järjestää ensimmäistä kertaa yrittäjyysaiheisen Y-viikon. Tapahtumassa keskitytään erilaisiin itsensä työllistämisen malleihin. Tänään teemana ovat erilaiset kevytyrittäjyyspalvelut. Huomenna vuorossa on osuuskuntapäivä, jossa keskustellaan kuinka työosuuskunnat voisivat edistää työllistymistä. Yrittäjyysviikko päättyy perjantaina.

***

Suomen väestö kasvoi liki 13 ooo hengellä viime vuoden aikana, kertoo Tilastokeskus. Syy väestönlisäykseen on maahanmuutto. Suomeen muutti reilut 30 000 henkeä viime vuonna.  Luonnollinen väestönlisäys oli kuitenkin negatiivinen, sillä syntyneitä oli 3 000 vähemmän kuin kuolleita.

***

Tesoman päiväkodissa leikitään tästä viikosta alkaen myös viikonloppuisin. Päiväkoti on nyt auki viikon jokaisena päivänä aamukuudesta iltakymmeneen. Päiväkoti on ensimmäinen viikonloppuhoitoa tarjoava päiväkoti Länsi-Tampereella. Viikonloppuisin iltahoitoa tarjoavat myös Näsipuiston päiväkoti ja Hervannassa sijaitseva Pulmusen päiväkoti.

***

Saksan liittokansleri Angela Merkel lahjoittaa Suomen hallituksen lahjoittamat 150 000 euroa Nigeriin perheväkivallan uhreille. Palkinto julkistettiin parhaillaan Tampere-talolla käynnissä olevassa tilaisuudessa, jossa on läsnä liittokanslerin edustaja. Tilaisuuden osana pidettiin kansainvälinen paneelikeskustelu, jonka aiheena oli tyttöihin kohdistuva väkivalta.