Kuva: Becca Tapert / Unsplash

Aikuinen, älä ole huolissasi – nuoret lukevat enemmän kuin arvasitkaan

Aikuiset kantavat mielellään huolta siitä, että nuoret liimautuvat puhelimiinsa ja tietokoneisiinsa eivätkä enää lue kirjoja. Totuus ei kuitenkaan ole aivan näin mustavalkoinen.

Äidinkielenopettaja Minna Keinänen ja kirjastonhoitaja, kirjavinkkaaja Matti Karjalainen muistuttavat, että kännykkää tuijottava nuori saattaa myös lukea ihan oikeaa kirjaa. Ääni- ja e-kirjojen lisäksi nuoret löytävät nettipalveluista romaaneja, joita ei ole julkaistu missään muussa muodossa.

Sekin on kuitenkin tosiasia, että osa nuorista vierastaa lukemista, mikä taas vaikuttaa esimerkiksi sanavaraston ja ilmaisutaidon kehittymiseen. Keinänen ja Karjalainen pyrkivät työssään johdattamaan myös nämä nuoret kirjallisuuden ilojen äärelle.