Multisillassa suurin osa rakennuksista on peräisin 70-luvulta.

Onko Multisilta vain ankea betonilähiö? Unohdettu kaupunginosa saattaa olla mainettaan parempi

Multisilta, eli tuttavallisesti Multsu, on Tampereen eteläinen lähiö Pirkkalan ja Lempäälän rajalla.

Vain kahdeksan kilometriä matkaa keskustaan ja useita kulkevia bussiyhteyksiä tunnissa. Luontoon pääsee lähes kotiovelta, talvella valaistu latu tarjoaa hiihtomahdollisuuden ja läheisellä uimarannalla kelpaa lekotella kesäpäivänä. Lisäksi asunnot ovat Tampereen hintoihin nähden alhaiset: esimerkiksi kerrostalokaksion saa alle puolella siitä hinnasta, jonka joutuu keskustan tuntumassa maksamaan.

Ei auta, Multisillan maine ei houkuttele. Internetin keskustelupalstoilla 60- ja 70-lukujen arkkitehtuuria edustavaa lähiötä kuvataan jopa ”slummiksi” tai ”ghetoksi” ja yksi muuttaisi ”mieluummin vaikka Hervantaan”. Nämä kuvailut ovat toki hyvin kärjekkäitä ja liioiteltuja.

Jokin Multsussa kuitenkin mättäää. Yhtenä syynä on pidetty sitä, että alueella on paljon vuokra-asuntoja ja siksi sinne on kerääntynyt myös paljon ongelmia. Myöskään yrittäjät eivät ole uskaltautuneet kaupunginosaan, ja sen asukkaat kärsivät palveluiden puutteesta.

Onko Multisilta mainettaan parempi? Lyhyt vierailu ”betonilähiöön” osoitti, että ennakkoluulot elävät sitkeästi, mutta koko totuutta ne eivät aina kerro.

Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden podcast-sarja Tampereen kulmilla ja kortteleissa vierailee tamperelaisissa kaupunginosissa