Hihitystä, nyyhkytystä ja muistoja – vanha lautapeli vie lapsuuteen

Lapsena pelasimme serkkuni Aliisa Salmisen kanssa paljon erästä prinsessalautapeliä, jota olemme muistelleet vuosien varrella lämmöllä. Värikäs lauta ja hauskat pelimerkit koukuttivat meidät Disney Princess Spinning Wishes Game -nimisen pelin pariin aikanaan tuntikausiksi. Etsin pelin Tori.fistä käsiini ja yllätin sillä nykyään lautapelejä harrastavan serkkuni hänen 20-vuotispäivänään.

Innostunutta odotusta. Aliisa tietää, että olen yllättämässä hänet jollain lahjalla, mutta hänellä ei ole vielä hajuakaan, mikä se tulee olemaan. Olen hehkuttanut lahjaa jo etukäteen, joten jännitys on katossa.

 

Tunteet pinnassa. Hysteerinen nauru vaihtuu hetken päästä liikutuksen kyyneliin, kun lapsuusmuistot yli kymmenen vuoden takaa vyöryvät pintaan. Kumpikaan meistä ei uskonut näkevänsä peliä enää koskaan.

 

Pelin pyörteissä. Muistamme säännöt nopeasti, ja samalla mieleen alkaa palata itse laatimiamme sääntöjä, joilla vaikeutimme peliä. Tavoitteena pelissä on kerätä laudalla liikkumalla ja toivomuspyörää pyörittämällä kolme omaa toivemerkkiä ja löytää prinssin piilottama lahja. Sovelsimme lautaa pelaamisen lisäksi esimerkiksi arkkitehtejä leikkiessä. Tähän meitä innostivat kulmien erilaiset tornit ja puutarhat.

 

Ensikohtaamisia. Valokuvassa vietän ensimmäistä syntymäpäivääni, ja vieraina ovat tietenkin Aliisa (mahallaan) ja hänen isosiskonsa Roosa (takana). Monet asiat ovat muuttuneet, mutta syntymäpäiviä juhlimme vielä 19 vuotta myöhemminkin yhdessä.