Radio Moreenin sähkeet 18.9.2018 klo 17

Tampereella ei olla keskeyttämässä valtakunnallisia Move!-testejä, kertoo kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä. Hänen mukaansa testien keskeyttämiseen ei ole mitään syytä tai ohjeistusta. Espoo ja Helsinki päättivät keskeyttää viides- ja kahdeksasluokkalaisille tehtävät liikuntatestit, kun espoolainen poika kuoli viime viikolla saatuaan sairaskohtauksen kesken testien.

***

Tampereen korkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta saavat uudet sähköpostiosoitteet ensi vuoden alussa. Uudet etunimi.sukunimi@tuni.fi -muotoiset osoitteet muodostetaan automaattisesti. Kaikki vanhojen sähköpostitilien sisältö ja niille tuleva posti siirtyvät suoraan uudelle tilille. Vanhat tunnukset säilyvät käytössä siirtymäkauden ajan.

***

Tampereella järjestetään ensi viikolla Tutkijoiden yö –tapahtuma. Tapahtuma on samaan aikaan kolmessasadassa muussa eurooppalaisessa kaupungissa. Tapahtuma tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Kaikenikäisille tarkoitetussa tapahtumassa pääsee tutustumaan työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tutkijoiden yö järjestetään kauppakeskus Ratinassa 28.9. Lisäksi Vapriikissa pidetään luentoja, ja kulttuurikeskus Rullassa lapsille suunnattua ohjelmaa.

***

Vihreät on nimittänyt Maria Ohisalon puheenjohtajansa Touko Aallon sijaiseksi. Ohisalo on yksi puolueen kolmesta varapuheenjohtajasta. Hän johtaa tästä lähtien puolueen vaalivalmisteluja ja puoluehallitusta. Osan puheenjohtajan vastuista ottavat hoitaakseen puolueen muut varapuheenjohtajat ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

***

Televisioalan Emmy-palkinnot jaettiin viime yönä Los Angelesissa. Parhaan draamasarjan palkinnon nappasi maailmanlaajuista suosiota saavuttanut fantasiasarja Game Of Thrones. Parhaana draamasarjan naisnäyttelijänä palkittiin kuningatar Elizabethiä The Crown-sarjassa esittänyt Claire Foy. Parhaan draamasarjan miesnäyttelijän palkinnon sai Matthew Rhys roolistaan The American –sarjassa.