Tampereen kouluissa jatketaan Move!-testejä tavalliseen tapaan

Tampereen kouluissa ei nähdä tarvetta keskeyttää Move!-testejä. Viime viikolla espoolainen poika kuoli sairauskohtaukseen piip-testin jälkeen.

Tampereella ei olla keskeyttämässä valtakunnallisia Move!-testejä, kertoo kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä. Hänen mukaansa testien keskeyttämiseen ei ole mitään syytä tai ohjeistusta.

Suurin osa oppilaista on myös jo tehnyt testit.

Järvelä kertoo, että huoltaja saa halutessaan kieltää lapsensa osallistumisen kuntotestaukseen. Tämä on normaali käytäntö liikunnan opetuksessa. Myös opettaja voi jättää kestävyyssukkulajuoksun, eli piip-testin tekemättä, jos katsoo sen parhaaksi. Järvelän mukaan opetushallituksella on hyvät terveyden ja turvallisuuden ohjeet, joita noudatetaan.

Espoo ja Helsinki päättivät keskeyttää viides- ja kahdeksasluokkalaisille tehtävät liikuntatestit, kun espoolainen poika kuoli viime viikolla saatuaan sairauskohtauksen kesken testien. Yle uutisoi aiemmin, että opettaja ei tiennyt oppilaan sairaudesta.

Opetushallitus on ollut yhteydessä Espoon kaupunkiin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen ja Jyväskylän yliopistoon. Opetushallitus arvioi Move!-mittauksen sisältöjä yhdessä järjestelmän valmistaneiden asiantuntijoiden kanssa ja selvittää, onko tarvetta täsmentää mittauksiin liittyvää ohjeistusta.