Radio Moreenin sähkeet 20.9.2018 klo 16

Tampereen seudulla suuri määrä bussilinjoja jää ajamatta tänään. Syynä on Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n poliittinen mielenilmaus ja ammattiliiton ylityökielto. Hervannan linja 6 on yksi pois jäävistä vuoroista. AKT:n ylityökielto alkoi maanantaina ja kestää syyskuun loppuun asti. Ylityökiellon syynä on hallituksen esitys alle 20 ihmistä työllistävien yritysten työsuhdeturvasta. AKT kokee esityksen syrjivänä.

***

Lautapelit kasvattavat suosiotaan kiihtyvään tahtiin. Suomen lautapeliseuran puheenjohtaja Mauri Sahlbergin mukaan aktiivisia harrastekerhoja perustetaan etenkin pääkaupunkiseudulle. Helsinkiin ollaan perustamassa myös Suomen toista lautapelikahvilaa lähitulevaisuudessa. Lautapeliseuran järjestämä Lautapelaamaan-tapahtuma veti Helsingin Kaapelitehtaan täyteen viime viikonloppuna.

***

Syyttäjä vaatii Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi Pantse Syrjälle ehdollista vankeutta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Tamperelainen. Syrjää syytetään entisen vaimonsa kolmesta pahoinpitelystä vuosina 2014−2017. Syrjä kiistää kaikki teot. Entinen vaimo haki eroa Syrjästä viime vuonna. He olivat olleet naimisissa 22 vuotta. Oikeudenkäynti alkoi tänään Tampereella.

***

Suomessa on eniten pulaa kuulontutkijoista ja puheterapeuteista, kertoo Työ- ja elinkeinoministeriö. Osaajista on eniten pulaa etenkin rakennus- ja hoiva-alalla. Vuosi sitten julkaistulla listalla kärkipaikalla olivat yli- ja erikoislääkärit. Työ- ja elinkeinoministeriö määritteli työvoimapulaisiksi 48 ammattia. Tällä hetkellä ylitarjontaa on eniten sihteereistä ja vaattureista. Ylitarjonta-ammattien määrä on kuitenkin pienentynyt viime vuosista.

***

Tampereen kirjastoissa otetaan käyttöön uusi tulostusjärjestelmä. Asiakkaat käyttävät jatkossa PIKI-kirjastonnumeroa, mikä tekee tulostamisesta turvallisempaa. Uuden tulostusjärjestelmän toimittaa Canon. Uusi tulostusjärjestelmä on jo käytössä Tesoman kirjastossa. Pääkirjasto Metson tulostusjärjestelmä otetaan käyttöön vasta vuodenvaihteessa.