Radio Moreenin sähkeet 26.9.2018 kello 15

Hyvän sään aikana –kirja on saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Ilmastonmuutoksesta kertovan kirjan on kirjoittanut toimittaja Hanna Nikkasen ja Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden työryhmä. Kirjan ansioiksi luetellaan esteettinen ulkoasu, viihdyttävyys ja ilmastonmuutoksen vaikutusten kuvaaminen. Hyvän sään aikana –kirjassa ilmastonmuutos tuotiin esille ihmisten ja tekojen kautta.

***

Tampereen raitiovaunuista tulee joko vaaleansinisiä tai tiilenpunaisia. Kolmantena vaihtoehtona ollut tummansininen on jätetty pois. Vaunujen lopullisesta väristä pidetään yleisöäänestys tulevana viikonloppuna. Äänestyksen tulos julistetaan ensi viikon maanantaina, kun Tampere täyttää 239 vuotta. Aiheesta kuullaan lisää Verstas-lähetyksessämme tunnin kuluttua.

***

Pirkanmaalla on paljastunut suuri kokaiinivyyhti, kertoo MTV. Poliisi epäilee, että Tampereen seudulle ja muualle Pirkanmaalle on levitetty kaksi kiloa kokaiinia viime vuoden alusta lähtien. Jutusta epäiltyjen joukossa on MTV:n tietojen mukaan myös suomalainen NHL-jääkiekkoilija. Hän kiistää osallisuutensa huumevyyhtiin. Epäiltyjä on tällä hetkellä yhteensä 23, joista seitsemän on nyt vangittuna. Poliisi kuitenkin epäilee tutkinnan vielä laajenevan.

***

Tampereella bussivuoroja jää ajamatta auto- ja kuljetusalan ylityökiellon takia. Ylityöt kohdistuvat esimerkiksi äkillisten sairaustapausten korvaamisiin. Tästä syystä Tampereen joukkoliikenne ei pysty arvioimaan, mitkä kaikki vuorot jäävät ajamatta. Tällä hetkellä linjoilta 1, 6 ja 10 on ilmoitettu puuttuvia vuoroja. Puuttuvat vuorot voi tarkistaa osoitteesta joukkoliikenne.tampere.fi.

***

Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev vierailee tänään Suomessa. Vierailua isännöi Suomen pääministeri Juha Sipilä. Medvedev ja Sipilä keskustelevat muun muassa Suomen ja Venäjän suhteista sekä alueellisista ja kansainvälisistä kysymyksistä. Tapaamisesta on arvioitu, että Venäjää kiinnostaa Suomen ensi kesänä alkava EU-puheenjohtajakausi. Ennakkoon ei ole tiedossa, keskustelevatko pääministerit Turun saaristossa tapahtuneesta jättioperaatiosta.