Tampereen kauppahallissa tiedetään, että palvelu on yksi paikan valttikorteista.

Tunnelmallinen kauppahalli kamppailee raitiotietyömaata vastaan – jopa vakiasiakkaita jäänyt pois hankalien kulkuyhteyksien takia

Tampereen kauppahallissa vietetään viikonloppuna jokavuotisia syysmarkkinoita. Ohjelmassa on muuan muassa livemusiikkia ja rastirata lapsille. Keskustan remontit pakottavat kauppahallin kehittämään toimintaansa.

Pahimmat ongelmat kauppahallin yrityksille aiheutuvat tällä hetkellä raitiotietyömaasta ja muista keskusta-alueen remonteista. Kalakauppias Veera Nygren kertoo, että asiakkaat valittavat hankalista kulkuyhteyksistä ja monet vakiasiakkaat ovat joutuneet jäämään kokonaan pois. Asiakasmäärät ovat vähentyneet huomattavasti.

Piristystä asiakasvirtoihin haetaan tapahtumista. Viikonloppuna vietetään syysmarkkinoita, jolloin ohjelmassa on muun muassa livemusiikkia, dj ja rastirata lapsille. Vakituisten kauppapaikkojen lisäksi kauppahalliin saapuu käsityöläisiä myymään tuotteitaan. Perjantaina markkinoiden yhteydessä kokeiltiin ensimmäistä kertaa ilta-aukioloa asiakkaiden toiveista.

Veera Nygrenin mukaan tapahtumat tuovat mukavaa vaihtelua omaan arkeen.

̶  Kyllä se asiakasvirroissa näkyy, jos on joku tapahtuma meneillään. Tietysti itsellekin tulee innostuneisuutta aste lisää. Yritetään tehdä vähän erilaisia tuotteita ja keksiä jotain pientä uutta tarjolle.

Kauppahallin ilmettä on päivitetty muutenkin. Logo ja nettisivut uusittiin syyskuussa. Kauppahalli näkyy nyt myös sosiaalisessa mediassa.

Kauppahallissa ollaan yhtä perhettä

Yhteisöllisyys, tuoreet elintarvikkeet ja hyvä palvelu ovat Tampereen kauppahallin valttikortit. Tätä mieltä on kauppahallissa asioinut Matti Aho, joka käy kauppahallissa 2-3 kertaa viikossa. Parasta kauppahallissa on Ahon mukaan kahvila, jossa hän on käynyt jo vuosia.

̶  Kävijöistä on muodostunut oma kaveriporukkansa. Se on sellainen paikka, jota ei voi ohittaa.

Veera Nygren on kauppahallimyyjä kolmannessa sukupolvessa. Kalaherkut Nygren aloitti toimintansa vuonna 1970. Hän on Ahon kanssa samaa mieltä siitä, että sosiaalisuus on kauppahallin paras puoli. Nygren kertoo solmineensa jopa ystävyyssuhteita seisoessaan tiskin takana.

̶  Parasta on nimenomaan se ihmisten kanssa toimiminen. Saa jutella ja kohdata erilaisia ihmisiä. Tämä on erilainen kohtaamispaikka. Esimerkiksi marketteihin verrattuna plussaa on se, että täällä ihminen kohdataan ihmisenä ja kaikille löytyy aikaa jutella. Monet tulevat tänne nimenomaan tunnelman vuoksi.

Kauppahallin kauppiaat tuntevat asiakkaiden lisäksi hyvin myös toisensa.

̶  Tämä on sellainen oma pieni yhteisönsä. Mehän olemme kaikki pientä perhettä, niin hyvässä kuin pahassa, Nygren sanoo.