Radio Moreenin sähkeet 9.10.2018 kello 16

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöön työnhaussa auttavan robotin. Keskustelurobotti Osaamisbotti kysyy työnhakijalta tämän osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista. Skype-sovelluksessa toimiva Osaamisbotti voi auttaa työllistymisessä, sillä sen kautta on helpompi päästä piilotyöpaikkoihin. Projektipäällikkö Minna Vierulan mukaan Osaamisbotti ei korvaa nykyisiä työllisyyspalveluita vaan täydentää niitä.

***

Tampereen uuden musiikkiklubin avaus viivästyy yli puoli vuotta. Musiikkiklubi remontoidaan entiseen kirjaston lehtienlukusaliin Tammerkosken rannalle. Remontti siirtyi muinaismuistoalueen lisäselvitysten takia. Hankkeen projektipäällikkö Annamaija Saarela kertoi Aamulehdelle, että muutostyöt alkavat marraskuussa, jos rakennuslupiin ei tule enää viivästyksiä. G Livelab Tampere -musiikkiklubi oli tarkoitus avata tämän vuoden lopussa, mutta nyt avajaisia suunnitellaan ensi heinäkuulle.

***

Kangasala ja Ylöjärvi haluavat mukaan suunnittelemaan Tampereella rakennettavan raitiotien jatkoa. Asiasta uutisoi Aamulehti. Sekä Kangasalan että Ylöjärven kaupunginhallitukset päättivät asiasta eilen illalla. Viikko sitten Pirkkalan kunnanhallitus ilmoitti kunnan olevan valmis osallistumaan jatkosuunnitteluun.

***

Suomen Palautuspakkaus Oy valmistelee panttipullojärjestelmän laajentamista mehupakkauksiin. Keskisuomalainen uutisoi asiasta tänään. Uudistuksessa panttijärjestelmän piiriin kuuluisivat mehupakkaukset, jotka ovat valmistettu muovista, lasista tai alumiinista. Palpan mukaan syksyn aikana selvitetään, onko panttijärjestelmän laajentamiselle esteitä laissa tai asetuksissa.

***

Ukrainassa on evakuoitu yli 10 000 ihmistä asevarikolla syttyneen tulipalon ja useiden räjähdysten takia. Pelastusviranomaisten mukaan tiedossa ei ole, että kukaan olisi kuollut tai loukkaantunut. Asevarikko sijaitsee Ukrainan pohjoisosassa, ja siellä on arviolta lähes 90 tonnia ammuksia. Pelastusviranomaisten mukaan palo ja räjähdykset alkoivat aamuyöllä puoli neljän aikoihin. Ukrainan puolustusministeriön mukaan räjähdykset alkoivat kahdesta eri paikasta, mikä viittaa sabotaasiin.