Radio Moreenin sähkeet 9.10.2018 kello 17

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut koko vartiointialaa koskevan lakkovaroituksen. Kolmipäiväinen lakko alkaisi 24. lokakuuta. Lakon ulkopuolelle rajataan hätätyöt ja yhteiskunnan kannalta tärkeät tehtävät. Neuvottelut vartiointialan työehtosopimuksesta päättyivät eilen tuloksetta. PAMin mukaan työnantajapuolta edustava PALTA ei ole halunnut päästä ratkaisuun, joka toisi alan työntekijöille saman tasoiset palkankorotukset kuin muilla aloilla.

***

Pääministeri Juha Sipilä aikoo kutsua eduskuntapuolueet keskusteluun Suomen ilmastopolitiikasta. Tavoitteena on saavuttaa aiheesta mahdollisimman laaja parlamentaarinen yhteisymmärrys. Eilen julkaistuun ilmastoraporttiin on reagoitu myös kansainvälisesti. EU-jäsenvaltioiden ympäristöministerit kokoontuivat tänään Luxembourgissa keskustelemaan toimista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

***

Tampereen kaupunki haluaa avata Keskustorille ratikkakahvilan. Uudenlainen kahvila rakennettaisiin Tampereella valmistettuun ja käytöstä poistuvaan Helsingin ratikkavaunuun.  Hankkeen suunnittelusta vastaa toistaiseksi Tampereen kaupunki, sillä kahvilalla ei ole vielä yrittäjää. Ratikkakahvila on tarkoitus avata ensi kesänä.

***

Tampereen uuden musiikkiklubin avaus viivästyy yli puoli vuotta. Musiikkiklubi remontoidaan entiseen kirjaston lehtienlukusaliin Tammerkosken rannalle. Remontti siirtyi muinaismuistoalueen lisäselvitysten takia. Hankkeen projektipäällikkö Annamaija Saarela kertoi Aamulehdelle, että muutostyöt alkavat marraskuussa, jos rakennuslupiin ei tule enää viivästyksiä.  G Livelab Tampere -musiikkiklubi oli tarkoitus avata tämän vuoden lopussa, mutta nyt avajaisia suunnitellaan ensi heinäkuulle.

***

Suomen Palautuspakkaus Oy valmistelee panttipullojärjestelmän laajentamista mehupakkauksiin. Keskisuomalainen uutisoi asiasta tänään. Uudistuksessa panttijärjestelmän piiriin kuuluisivat mehupakkaukset, jotka ovat valmistettu muovista, lasista tai alumiinista. Palpan mukaan syksyn aikana selvitetään, onko panttijärjestelmän laajentamiselle esteitä laissa tai asetuksissa.