Osaamisbottiin pitää ensin rekisteröityä, minkä jälkeen sen voi lisätä Skype-kontaktiksi.

Tekoäly tulee tamperelaisten apuun työnhaussa – ”Mahdollisuus päästä ohituskaistalta töihin”

Tampereen kaupunki ottaa tekoälyn käyttöön työllisyyden hoidossa. Uusi sovellus auttaa työnhakijoita erityisesti piilotyöpaikkoihin pääsyssä.

Uusi Osaamisbotti-sovellus on nyt avoinna kaikille työnhakijoille. Osaamisbotti on chatbot eli keskustelurobotti, joka kyselee työnhakijalta tämän osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista.

Osaamisbotti ei korvaa nykyisiä työllisyyspalveluita vaan täydentää niitä. Pikaviestinpalvelu Skypessä toimiva botti tiedustelee myös hakijan harrastuksista ja vapaa-ajasta.

– Sieltä saattaakin yhtäkkiä löytyä sellaista osaamista, jolla pystyisi työllistymään myös muunlaisiin tehtäviin kuin on ehkä aiemmin tehnyt, kertoo Smart Tampere -digiohjelman projektipäällikkö Minna Vierula.

Osaamisbotista on apua erityisesti piilotyöpaikkoihin pääsemisessä. Työllisyyspalvelujen yrityskoordinaattorit saavat jatkuvasti yrityksistä työpaikkoja, jotka eivät ole julkisessa haussa. He etsivät Osaamisbotista tekijöitä noihin paikkoihin.

– Kun asiakas kertoo osaamisensa botille, hänen on mahdollisuus päästä ohituskaistalta töihin, Vierula kuvaa.

Osaamisbotti toimii myös viestintävälineenä työllisyyspalveluiden asiakkaiden ja OMA-valmentajien välillä. Bottia voi käyttää, vaikka ei olisi työllisyyspalvelujen asiakas, mutta tällöin sovelluksella ei pysty keskustelemaan OMA-valmentajan kanssa.

Osaamisbotin käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa www.osaamisbotti.fi/rekisterointi.