Sonja Männyn kommentti: Kiitos hyvistä unistani kuuluu siveltimelle ja mikrofonille

Katsoin itse ensimmäisen ASMR-videon vuosi sitten jouluna. Alkavan talven pimeys ja kasaantuvat koulutyöt pitivät huolen siitä, etten varmasti nukahtanut ennen keskiyötä. Usein huomasin pohtivani aamukolmelta, mitähän laittaisin päälle kolmen viikon päästä pidettävään työhaastatteluun.

Eräänä yönä Youtubea selatessani löysin suositelluista videoista pätkän, jossa luki ASMR. Minulla ei ollut mitään tietoa mitä se tarkoitti, mutta avasin videon uteliaisuuttani.

Seuraavan kerran heräsin aamulla siihen, että video oli edelleen auki ruudullani.

ASMR-reaktio tuntuu kylmiltä väreiltä, jotka lähtevät pään yläosasta. Tunteen voivat laukaista erilaiset äänet ja visuaaliset elementit. Omia suosikkejani on videot, joissa siveltimiä liikutetaan mikin pintaa pitkin. Youtubea selatessaan päätyy kuitenkin välillä kummallisien sisältöjen äärelle. Videot, joissa ASMR-artistit ovat tahallaan ilkeitä tai suorastaan kauhistuttavia, tuntuvat oudoilta mutta omalla tavallaan myös kiehtovat.

Yksi ilmiön parhaista puolista onkin sen rajattomuus – kaikille on tarjolla jotain. Olen erittäin onnellinen, että pystyn nykyisin nukahtamaan alle tunnissa.

 

Mitä ASMR oikeastaan on? Entä voiko siitä saada apua terveyteen? Lue juttu tästä.