Radio Moreenin sähkeet 11.10.2018 kello 17.

Sisä-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan koskien epäiltyä jätteiden väärinkäsittelyä. Epäilty toiminta on jatkunut Orivetisellä kultakaivoksella tiettävästi vuosia ja ainakin vuoteen 2016 saakka. Rikoksesta epäillään Oriveden Dragon Mining Oy:tä. Kultakaivoksella tapahtunutta toimintaa tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä ympäristön turmeleminen. Poliisi on suorittanut kaivosalueella paikanetsintää. Tutkintaa jatketaan kuulusteluilla ja asiakirjamateriaalin perkaamisella.

***

Suomessa on jo miltei 400 000 maksuhäiriöistä henkilöä. Asia selviää Asiakastieto Groupin tilastoista. Maksuhäiriöisten määrä on kasvanut vuodessa 7 500 ihmisellä. Eniten velkaantuneiden määrä on kasvanut noin neljäkymmentä- ja noin kuusikymmentä vuotiaiden ikäluokissa. Asiakastieto Groupin liiketoimintajohtaja Jouni Muhosen mukaan maksuhäiriöisten määrän kasvuun vaikuttaa esimerkiksi ihmisten velkaantuminen monelle taholle.

***

Uuden Tampereen yliopiston teekkarit ovat perustaneet yhdistyksen huolehtimaan teekkariperinteiden säilymisestä. Perinteiden vaaliminen nähdään tarpeelliseksi, kun Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyy vuoden alussa Tampereen yliopiston kanssa. Tampereen Teekkarit ry on TTY:n kiltojen ja kansainvälisten opiskelijoiden kerhon yhdessä perustama yhdistys. Sen vastuulla on muun muassa teekkarisaunan, lakinlaskijaisten ja vapun teekkaritapahtumien järjestäminen.

***

 

Tampere-talon sukupuolineutraalit vessat saivat eilen asianmukaiset merkinnät. Vessojen sukupuolineutraaliutta korostavan symbolin on suunnitellut Pekka Piippo. Sukupuolineutraalien vessojen tarkoitus on palvella jokaista ja ottaa sukupuolten moninaisuus huomioon. Osasta invavessoja löytyy myös kyseinen symboli. Sorsapuistosalin yhteydessä oleva saniteettitila on lisäksi varustettu Tampere-talon ensimmäisellä pistekirjoitusopastuksella.

***

Tänään järjestettävä Hämeenkadun Appro -opiskelijatapahtuma kerää Tampereelle 10 000 juhlijaa. Tapahtuma on loppuunmyyty. Happroissa kierretään Tampereen keskustan ravintoloita ja kerätään leimoja suorituskarttaan. Leimoja tienaa juomalla joko alkoholipitoisia tai alkoholittomia juomia. Kierrettyjen rastien määrän mukaan happroilija ansaitsee leikkimielisen tutkinnon.Happrojen jatkoja juhlitaan useassa tamperelaisessa yökerhossa. Tapahtuma järjestetään 36. kerran.