Radio Moreenin sähkeet 12.10.2018 kello 15

Pirkanmaan pelastuslaitoksella on eniten hälytystehtäviä koko Suomessa. Viimeisen kuuden vuoden aikana tehtävien määrä on ollut yli 10 000. Syy tehtävien suureen määrään on sairaanhoitopiirin avuntarve ensihoidossa. Pelastuslaitoksella on enemmän ensivastetehtäviä kuin muualla Suomessa. Ensivasteessa potilas saa onnettomuuspaikalla kiireellistä hoitoa. Liikenneonnettomuudet, automaattiset paloilmoitukset ja ensivastetehtävät työllistävät pelastuslaitosta eniten.

***

Pirkanmaan kansanedustajat ovat jättäneet kirjallisen kysymyksen Sorin Sirkuksen valtionrahoituksesta. Viime vuonna uudistetun nuorisolain myötä tuki sirkuksille on vähentynyt. Sorin Sirkuksen saama valtionrahoitus oli 75 000 euroa pienempi tänä vuonna. Kansanedustajat kysyvät, kuinka hallitus aikoo jatkossakin toteuttaa nuorisotyön tukemista, kertoo Kokoomuksen Arto Satonen.

***

Tampereen bussiliikenteeseen tulee aikataulu- ja reittimuutoksia 22. lokakuuta alkaen. Muutokset koskevat yhteensä kahtatoista eri bussilinjaa, ja ne perustuvat liikenneolosuhteisiin tai asiakaspalautteisiin. Linjojen muutokset voi tarkistaa Tampereen seudun joukkoliikenteen digipalveluista. Muutokset on huomioitu myös paperisten aikataulujen uusissa painoksissa, jotka valmistuvat syksyn mittaan.

***

Uudet polttoainemerkinnät tulevat käyttöön tänään. Polttoainepistooleissa näkyvät polttoaineiden uudet symbolit vanhojen merkintöjen rinnalla. Uusissa yleiseurooppalaisissa symboleissa bensan merkki on ympyrä, dieselin neliö ja kaasumaisten polttoaineiden merkki on vinoneliö. Trafin erityisasiantuntijan Keijo Kuikan mukaan uusien merkkien ei pitäisi aiheuttaa sekaannuksia Suomessa.

***

Seitsemän ihmistä on saanut surmansa Yhdysvaltoihin iskeneessä Michael-hurrikaanissa. Trooppisena myrskynä alkanut hurrikaani on liikkunut Pohjois-Carolinan kautta kohti Virginiaa. Kuolleiden määrän arvellaan nousevan, kun pelastustyöt etenevät. Hurrikaani on myös tuhonnut rakennuksia ja katkonut puita. Tuulet ovat puhaltaneet kovimmillaan seitsemänkymmentä metriä sekunnissa. Tuhojen lopullinen suuruus selviää vasta tulevaisuudessa. Virginian asukkaita on varoitettu uhkaavista tuulista, tulvista ja mahdollisista tornadoista.