Keskustan ja Kalevan pysäkeille kertyy busseja jonoksi asti.

”Tällä hetkellä näyttää aika kaaokselta, mutta toivoa on” – Nyssen asiakkailla riittää ymmärrystä ratikkatyömaan sekoittamalle bussiliikenteelle

Tampereen joukkoliikenteen asiakkaiden mukaan ratikkatyömaa ei näy merkittävästi bussimatkustajien arjessa. Raitiotien valmistumista odotetaan innolla ja joukkoliikenteen kehittyminen nähdään pelkästään hyvänä asiana.

Raitiotie Allianssin työmaa tukkii Tampereen liikenteen pääväylän. Työmaa ulottuu Kalevasta Tampereen keskustaan ja on aiheuttanut muutoksia myös alueen bussilinjoihin. Radio Moreenin katugallupissa kävi ilmi, etteivät muuttuneet aikataulut, reitit tai täydet bussit häiritse Nyssen asiakkaita, sillä raitiotien uskotaan tulevan tarpeeseen.

Tamperelainen Reetta Grönlund kulkee bussilla lähes päivittäin, muttei koe työmaan vaikeuttaneen liikkumistaan merkittävästi. Ratikkaan hän suhtautuu myötämielisesti.

– Tällä hetkellä näyttää aika kaaokselta, mutta toivoa on. Tulevaisuudessa ratikka varmasti helpottaa ihmisten arkea.

Myöskään Iita Kettusen bussikyyteihin ratikkatyömaa ei ole vaikuttanut.  Kettunen odottaa ratikan valmistumista ja painottaa joukkoliikenteen kehittämisen tärkeyttä.

– Ehdottomasti kannatan ratikkaa. Sujuvan joukkoliikenteen lisääminen on ensiarvoisen tärkeää jo pelkästään ilmastonmuutoksen kannalta.