Juha Juntunen matkusti Amerikassa kahden kuukauden ajan käyttämättä laisinkaan rahaa.

Kun perinteinen budjettimatkailu ei enää riitä – Juha Juntunen päätti kokeilla, pärjääkö maailmalla ilman rahaa

Matkan suunnitteleminen vaati yhden pubi-illan. Kun idea tuntui hyvältä vielä aamullakin, alkoivat tarvittavat valmistelut. Mies lähtisi kahdeksi kuukaudeksi Pohjois-Amerikkaan vailla dollariakaan rahaa.

Juha Juntunen oli palannut takaisin Suomeen asuttuaan useampia vuosia ulkomailla. Elämä rullasi, mutta tuntui, että jotakin puuttui. Liftaamista käsittelevien Youtube-videoiden innoittamana syntyi idea matkustamisesta käyttämättä rahaa. Piti tehdä jotain, mitä ei oltu aiemmin tehty.

Pelkästään peukkukyydillä kulkeminen ei kuitenkaan riittänyt, vaan myös ruuan ja yöpaikan täytyi hoitua maksuttomasti. Suunnitelmien edetessä Juntusen hollantilainen ystävä innostui mukaan projektiin, ja niin reissuun päätettiin lähteä kaksin.

Matkustaminen lähes täysin riippuvaisena vieraista ihmisistä aiheutti kummastusta Juntusen lähipiirissä, eivätkä epäilykset hälvenneet ennen kuin matkalle oikeasti lähdettiin.

–Olihan tää loppupeleissä aika pähkähullu idea. Kyl meidän piti varulta läksiäisetkin pitää, jos sattuis, ettei sitten enää nähdäkään.

Miten matkustaminen nollabudjetilla lopulta onnistui? Juha Juntunen vieraili Minun Radio -ohjelmassa 25.9.2018 kertomassa kokemuksistaan Amerikassa.