Pienoismalliyrittäjä kutistaa taloja työkseen – Luomisen tuska unohtuu valmista työtä katsellessa

Puut syntyvät jäkälästä ja oksista, kun kekseliäs Nina Pohjanheimo pääsee vauhtiin.

Tamperelainen Nina Pohjanheimo on rakentanut pienoismalleja pajassaan jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen vakituisia asiakkaitaan ovat rakennusliikkeet ja arkkitehtitoimistot, mutta myös kunnat ja kaupungit tilaavat malleja julkisista rakennuksista. Pohjanheimo on tehnyt pienoismallit esimerkiksi Tampereen yliopistosta, Tampere-talosta ja Ranta-Tampellan asuinalueesta.

Suurimmissa projekteissa voi mennä kuukausia, sillä kaikki on rakennettava tarkasti mittakaavan mukaan ja tehtävä alusta asti itse. Selkä, hartiat ja kärsivällisyys ovat Pohjanheimon mukaan koetuksella malleja näpertäessä. Hän kertoo, että valmista työtä on silti ilo katsella.