Radio Moreenin sähkeet 13.11.2018 kello 15

Kangasalan betonielementtitehtaan palo johtaa yli kahdenkymmenen työntekijän YT-neuvotteluihin. Kangasalan tehtaalla oli töissä 25 työntekijää, kertoo Aamulehti. Neuvottelut eivät koske tehtaan Lempäälän yksikköä, jonne osa Kangasalan työntekijöistä voi työllistyä. Elementtitehdas paloi eilen maan tasalle, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

***

Tampereen kaupunki palkitsi eilen menestyneitä urheilijoita stipendeillä. Palkinnot saivat aikuisten joukkuevoimistelun Minetit- joukkue, nyrkkeilijät Elina Gustafsson ja Mira Potkonen sekä golfaaja Aleksi Myllymäki. Samalla Tampereen kaupunki päätti uusista periaatteista urheilumenestyksestä palkitsemiseen. Palkitsemisperiaatteissa huomioidaan eri urheilulajien ja niiden kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen medianäkyvyys sekä yleisön kiinnostus.

***

Tampereen Keskustorin historiasta ja tulevaisuudensuunnitelmista pidetään tänään yleisötilaisuus. Tilaisuudessa kuullaan Keskustorin arkeologisia tuloksia sekä ideoidaan kaupunkitilan ja sen liikenteen kehittämistä yhdessä suunnittelijoiden kanssa. Keskustassa tehtiin kaupunkiarkeologista maatutkausta viime talven ja kevään aikana. Keskustorin kehityshankkeen on tarkoitus olla valmiina vuonna 2030. Yleisötilaisuus alkaa kello viideltä Galleria Nottbeckissa Finlaysonilla.

***

Olympiakomitea selvittää voidaanko Suomessa järjestää Olympialaiset, kertoo Yle. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt selvitystä varten 18-tuhannen euron rahoituksen. Selvityksessä tutkitaan Suomen tilannetta uudistettujen vaatimusten näkökulmasta, joissa korostuvat muun muassa kustannustehokkuus, ekologisuus ja eettisesti kestävä arvopohja. Lisäksi selvitetään mahdollisia järjestäjäkaupunkeja ja kumppanimaita sekä hakemiseen ja järjestämiseen kuluvia kustannuksia.