Radio Moreenin sähkeet 13.11.2018 kello 17

Sisä-Suomen poliisi varoittaa ikäihmisiä tili- ja yhteystietojen kalasteluyrityksistä. Ihmisille on lähetetty POP-pankin nimissä sähköpostia, jossa pyydetään päivittämään yhteystietoja sekä tekemään järjestelmäpäivitys annetun linkin välityksellä. Poliisi kuitenkin huomauttaa, etteivät pankit toimi näin, eikä linkkiä saa avata.

***

Tampereen Keskustorin historiasta ja tulevaisuudensuunnitelmista pidetään tänään yleisötilaisuus. Tilaisuudessa kuullaan Keskustorin arkeologisia tuloksia sekä ideoidaan kaupunkitilan ja sen liikenteen kehittämistä yhdessä suunnittelijoiden kanssa. Keskustassa tehtiin kaupunkiarkeologista maatutkausta viime talven ja kevään aikana. Yleisötilaisuus on käynnissä tällä hetkellä Galleria Nottbeckissa Finlaysonilla.

***

Lapsiperheiden köyhyys on vakava ongelma Suomessa. Lapsista noin 15-prosenttia elää köyhyys tai syrjäytymisriskissä. Köyhyydestä johtuva eriarvoistuminen ja perheiden taloudelliset vaikeudet näkyvät Pelastakaa Lapset ry:lle tulleiden avustushakemusten lisääntymisenä. Heikoimmassa asemassa ovat yksinhuoltajien, työttömien ja maahanmuuttajien lapset.

***

SDP esitteli tänään vaihtoehtobudjettinsa. Puolue investoisi koulutukseen laajentamalla oppivelvollisuutta ja tekemällä toisen asteen maksuttomaksi. Myös ilmastonmuutoksen torjumiseen ja liikenteen päästöttömyyteen panostettaisiin. Julkaisutilaisuudessa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne paljasti myös kuuluisan eläkelupauksensa, joka tulisi maksamaan valtiolle 700 miljoonaa euroa. Muutoksen myötä alle 1400 euroa eläkettä saavien nettotulot nousisivat sadalla eurolla kuukaudessa. Rinteen mukaan lupauksen toteutuminen vaatii kuitenkin useamman vuoden.

***

Kaliforniassa riehuvien maastopalojen uhriluku on noussut 42:een, kertoo Reuters. Myöhään maanantai-iltana paikallinen viranomainen sanoi pelastajien löytäneen palon jäljiltä 13 kuollutta osavaltion pohjoisosissa. Maastopalo on Kalifornian historian tuhoisin. Kovat tuulet ja kuiva maasto ovat lietsoneet paloja, joita on yritetty sammuttaa jo useita päiviä.