Keskustori kokee muutoksia kehityshankkeen myötä. Havainnekuva: Tampereen kaupunki / WSP Finland Oy, 2018

Yleisötilaisuudessa ideoitiin Keskustorin muutoksia yhdessä – kehityshanke on herättänyt ihmisissä kiinnostusta

Tampereen Keskustorin kehityshankkeen yleisötilaisuudessa keskusteltiin torin historiasta ja tulevaisuudensuunnitelmista.

Tampereen Keskustorin kehittämistä koskevassa yleisötilaisuudessa käsiteltiin tiistai-iltana torin historiaa sekä käytiin läpi uusi ideoita ja luonnoksia. Tilaisuus pidettiin Galleria Nottbeckissa Finlaysonilla.

Tampereen keskustassa tehtiin viime talven ja kevään aikana kaupunkiarkeologista maatutkausta, joiden tuloksia kuultiin tilaisuudessa. Yleisöllä oli myös mahdollisuus tutustua Keskustorin pienoismalleihin ja 3D-luolan virtuaalisiin aineistoihin.

Hankekehityspäällikkö Minna Seppäsen mukaan kehityshankkeen suurimpia muutoksia pitkällä aikavälillä kokevat muun muassa Hämeenkadun eteläpuoli, Kelan edessä olevan Molinin tontti ja pohjoispään Frenckellin virastotalo, jotka vapautuvat muuhun käyttöön. Seppäsen mukaan ihmisiä paljon kiinnostanut kysymys on ollut Tammerkosken siltojen liikenteen parantaminen.

Hankkeessa on kuunneltu myös kaupungin asukkaiden mielipiteitä.

– Vuosi sitten kerättiin palautteita, joista saatiin paljon hyviä ideoita, Seppänen kertoo.

Yleisötilaisuudessa käytiin läpi keräyksellä saatuja palautteita. Samalla yleisöllä oli mahdollisuus antaa ehdotuksia ja palautetta kehityshankkeesta. Seppäsen mukaan tilaisuus keräsi ilahduttavan paljon väkeä.

Keskustorin kehittäminen liittyy Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehittämisohjelmaan. Sen tavoitteena on kehittää keskustan kaupunkiympäristöä pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti. Kehityshankkeen on tarkoitus olla valmiina vuoteen 2030 mennessä.