Tampereella hylätään vuosittain satoja polkupyöriä – jopa hyväkuntoisia pyöriä päätyy romuttamolle

Pyörätelineiden täyttyessä kaupunki kuljettaa satoja hylätyiksi epäiltyjä polkupyöriä varastolleen, josta vain pieni osa tullaan noutamaan. Loput pyörät päätyvät romuttamolle kuntoon tai merkkiin katsomatta.

Polkupyörien hylkääminen pyörätelineisiin on todellinen ja kasvava ongelma varsinkin Tampereen keskusta-alueella. Hylätyt pyörät täyttävät telineitä, ja ne vievät tilaa aktiivisilta pyöräilijöiltä.

Kaupunki on puuttunut ilmiöön kiinnittämällä pyöriin säännöllisin väliajoin lappuja, joissa kehotetaan siirtämään oma pyörä pois määräajan kuluessa romuttamisen tai myynnin uhalla. Tampereen Infran työmaapäällikkö Kari Pitkänen kertoo, että sadoista kaupungin varastolle tulevista pyöristä vain muutama haetaan pois.

– Jos pyörää ei noudeta kuukauden sisällä, se päätyy rautaromuksi, Pitkänen toteaa.