Radio Moreenin sähkeet 27.11.2018 klo 16

Vapaus ja itseilmaisu ovat näyttelijäopiskelijoille turvattua työpaikkaa tärkeämpää. Tämä selviää Teatterikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston teatterityön opiskelijoille ja valmistuneille tehdystä kyselystä.  Vakituinen palkkatyö ei ole pitkään aikaan ollut näyttelijöiden tyypillisin työtapa. Kyselyn mukaan suuri osa näyttelijöistä on freelancereita. Kyselyyn vastanneista lähes 70 prosentilla on kuitenkin ollut yhtenäinen työura.

***

Kuluttajien luottamus Suomen talouteen on säilynyt vahvana pienestä heikentymisestä huolimatta, kertoo Tilastokeskus. Odotukset Suomen talouden tilanteesta olivat marraskuussa kuluttajien mielestä huonot, mutta työttömyystilanteen kehittymiseen uskottiin. Tilastokeskuksen mukaan kuluttajat uskovat myös omaan talouteensa ja säästämismahdollisuuksiinsa.

***

Tampereella käynnistyi tänään joukkorauhoitus-kokeilu, jonka tarkoituksena on lisätä kaupungin viihtyisyyttä asuinpaikkana. Näin kansalaisten on mahdollista ideoida esimerkiksi kesätapahtumia. Kaupunki osallistuu rahoitukseen 30–40 prosentin osuudella, mikäli kampanja kerää riittävän kannatuksen. Tampere kokeilee joukkorahoitusta ensimmäisenä kuntana Suomessa. Joukkorahoituksessa kansalaiset osallistuvat heille tärkeän hankkeen rahoittamiseen.

***

Tampereella järjestettävässä tilaisuudessa keskustellaan tänään omaishoitajien kokemasta vastuusta ja ahdistuksesta. Valtakunnallisen omaishoitajien teemaviikon tarkoituksena on nostaa esille omaishoitoon liittyviä teemoja ja kysymyksiä. Omaishoitaja on henkilö, joka auttaa perheenjäsentä tai muuta läheistä, joka ei selviä arjestaan omatoimisesti. Seitsemältä illalla alkavassa tilaisuudessa keskustellaan lähisuhteissa syntyvistä haastavista ja kuormittavista tunteista sekä päihteiden käytöstä.

***

Tampereen uusi korkeakouluyhteisö esittäytyy opiskelu- ja uratapahtuma Studiassa tänään ja huomenna. Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ja siellä on esillä 43 uuden yliopiston ja 36 ammattikorkeakoulun kevään yhteishaussa valittavana olevaa hakukohdetta. Uuteen korkeakouluyhteisöön kuuluvat ammattikorkeakoulu, teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto. Korkeakouluyhteisö aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta.