Radio Moreenin sähkeet 29.11.2018 kello 16

Aamulehti vähentää työntekijöitään. Yt-neuvottelujen tuloksena 11 otti eropaketin irtisanomisen vaihtoehtona, kertoo Aamulehden toimituksen luottamushenkilö Sari Sainio. Lisäksi kuuden henkilön työtehtävät muuttuvat. Yt-neuvottelujen vastalauseena henkilöstö marssi tänään ulos toimituksesta.

***
Tampereella kehitetty menetelmä koulukiusaamisen jälkihoitoon kilpailee Talentian Hyvä käytäntö -finaalissa. Hyvä käytäntö -palkinnon tavoitteena on tehdä näkyväksi sosiaalialan työtä.  Kiusaamista koulussa kokeneiden aikuisten hoito-ohjelma on ollut käytössä Tampereen kaupungilla reilut neljä vuotta.

***
Tampereen seudun joukkoliikenne kilpailuttaa kolme bussilinjaa kesästä 2020 alkaen. Linjojen 11, 26 ja 27 liikennöinti kilpailutetaan viideksi vuodeksi. Kilpailutuksesta päätti eilen Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta. Kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto päätti vuonna 2015, että Tampereen kaupunkiliikenteen osuutta liikenteestä pienennetään.

***
Valion ja pienmeijerien välinen oikeuskiista käynnistyi tänään valmisteluistunnolla Helsingin käräjäoikeudessa. Pienmeijerit vaativat Valiolta yli neljänkymmenen miljoonan euron korvauksia. Syynä on Valion maidon hinnan alentamiset, joiden vuoksi pienmeijerien toiminta on ollut uhattuna. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan vuoden 2010 perusmaitojen hinnanalennuksen tarkoituksena oli syrjäyttää Valion kilpailijat. Varsinainen pääkäsittely alkaa ensi vuoden alussa.

***
Yhdysvalloissa elinkautisvanki on väittänyt surmanneensa jopa yhdeksänkymmentä ihmistä. Poliisi on tähän mennessä vahvistanut 78-vuotiaan miehen uhreista kolmekymmentä neljä. Suuri osa uhreista on ollut prostituoituja ja huumeriippuvaisia, joten heidän kuolemiaan ei ole tutkittu. Mikäli miehen väittämä voitaisiin vahvistaa, hän olisi Yhdysvaltojen historian pahin sarjamurhaaja. Tällä hetkellä suurin uhriluku on neljänkymmentä yhdeksän.