Tuhannet tamperelaislapset tarvitsevat hyväntekeväisyyttä saadakseen joululahjan – keräys ei ole välttynyt kiusantekijöiltä

Joulupuu-kampanja jakaa vähävaraisille lapsiperheille lahjoitettuja leluja ja vaatteita. Joinakin vuosina paketteihin on eksynyt sopimattomia tavaroita.

Joulun kulutuskulttuuri voi aiheuttaa paineita vähävaraisten perheiden vanhemmille. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää useita kymmeniä euroja lastensa lahjoihin. Joulun alla monet tahot järjestävät keräyksiä, joissa voi antaa paketin sitä tarvitsevalle.

Joulupuu-keräyksen järjestää Tammerkosken Nuorkauppakamari ja lahjojen jakelusta vastaa Tampereen seurakuntayhtymä. Erityisdiakoni Pirjo Paloviita kertoo, että diakonit ja kaupungin sosiaalitoimi jakavat perheille lahjalipukkeita oman harkintansa mukaan. Todisteita vähävaraisuudesta ei tarvitse esittää lipukkeen saamiseksi.

Seurakunta tarkistaa jokaisen lahjoituksen sisällön, sillä joinakin vuosina on lahjoitettu lapsille sopimattomia esineitä.