Traficom ja Väylä jakoivat kunnille yhteensä 3,5 miljoonaa euroa pyöräilyn ja kävelyn edistämiseen. Kuva: Pixaby

Hervantaan voi tulevaisuudessa pyöräillä hengästymättä – kaupunki saa tuhansia euroja tukea baanalle

Uusi pyörätie lisää pyörällä kuljettujen matkojen määrää. Leveitä pyöräteitä rakennetaan nyt eri puolille Suomea.

Tampereen kaupunki on saanut 345 000 euroa Hervannan baanan eli leveän pyörätien kehittämiseen liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta sekä liikennevirasto Väylältä.

Tampereen kaupungin liikenneinsinöörin Timo Seimelän mukaan uusi noin viisi metriä leveä kevyenliikenteenväylä lisää pyöräilyä keskustan ja Hervannan välillä. Erityisesti se helpottaa kulkua Hallilasta Hervantaan.

– Nykyisellä reitillä pyöräilijät joutuvat polkemaan koko ajan ylös ja alas. Uusi baana kulkee raitiotien rinnalla, joten noususta tulee huomattavasti loivempi ja miellyttävämpi.

Osuus Hervannasta Hallilaan valmistuu tämän vuoden aikana. Seimelän mukaan pyöräilybaanan muut osuudet pyritään rakentamaan vuonna 2020, mutta päätöstä niiden rakentamisesta ei ole vielä tehty.

Tampereen saama tukiraha on osa Traficomin ja Väylän vuoden 2018 pyöräilyn ja kävelyn investointihanketta. Tukea sai Tampereen lisäksi 14 muutakin kuntaa.

Tukea saavien kuntien joukossa olivat esimerkiksi Oulu ja Jyväskylä, jotka rakentavat myös leveitä pyöräteitä. Traficomin mukaan pyöräilybaanahankkeet ovat tällä hetkellä ajankohtaisia ympäri Suomen.