Kaupin pesäpallostadionilla on viime vuosina saatu usein riemuita Manse PP:n menestyksestä. Kuva: Rami Myllymaa

Pikkukylien perinnelaji on kovassa nousussa Tampereella – pesäpallobuumi on edennyt suurkaupunkiin kovalla vauhdilla

Vielä vuosikymmenen alussa henkitoreissaan ollut Manse PP on noussut nopeasti varteenotettavaksi tekijäksi. Junioritoiminta sekä edustusjoukkueet kukoistavat, ja Tampereen pesäpalloylpeyden tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.

Suomen suosituimmat palloilulajit jääkiekko ja jalkapallo ovat myös Tampereella kovaa valuuttaa. Suureen kaupunkiin mahtuu kuitenkin paljon muitakin lajeja, joista viime vuosina erityisen kovassa nosteessa on ollut usein pienten paikkakuntien lajiksi mielletty pesäpallo.

Tampereen pesäpalloseuran Manse PP:n uusi tuleminen alkoi 2010-luvun alkupuolella. Seitsemässä vuodessa naisten edustusjoukkue on ehtinyt kertaalleen juhlia Suomen mestaruutta, ja miehissäkin pääsarjapaikka on ollut kahdesti voiton päässä. Jotta pesisbuumi ei jäisi vain tähdenlennoksi, on kaikkein tärkeintä kuitenkin junioritoiminnan kasvu.

– Pienestä piiristä on pikku hiljaa kasvanut suurempi. Tällä hetkellä meillä on 16 juniorijoukkuetta sekä edustukset naisissa ja miehissä. Ihan hyvän matkan olemme tulleet seitsemässä vuodessa, toteaa Manse PP:n toiminnanjohtaja Inga Ärnfors.

Inga Ärnfors oli keskustelemassa Tampereen pesäpallobuumista Radio Moreenin Minun radio -ohjelmassa 14. marraskuuta 2018. Lisäksi ohjelmassa kuullaan Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtajan Mikko Huotarin mietteitä pesäpallon asemasta Tampereella ja muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.