Radio Moreenin sähkeet 11.1.2019 kello 15

Ensi maanantaista lähtien osa tamperelaisista bussimatkustajista voi leimata korttinsa myös keskiovella. Lipun leimaamista kokeillaan linjan kaksi busseissa. Kokeilun avulla Tampereen seudun joukkoliikenne selvittää, nopeuttaako useiden ovien käyttö liikennöintiä. Kokeiluun osallistuvat linja-autot tunnistaa keskioven vihreästä tarrasta.

***

Suomen pääradasta keskustellaan tänään junamatkalla Helsingistä pohjoiseen. Matkalle on kokoontunut keskustelemaan kansanedustajia, mediaa sekä maakuntien ja kaupunkien edustajia. Keskustelutilaisuus haluaa edistää Tampereen ja Helsingin välisen matka-ajan kehittämistä yhden tunnin pituiseksi. Tapahtuman järjestää Päärataplus-hanke. Pääradalla tarkoitetaan Helsingistä Tampereen kautta Tornioon kulkevaa rautatietä

***

Tampereen keskustaan Laikun lavan läheisyyteen avataan huomenna jääveistosmaailma. Jääveistokset esittävät mystisiä Näsijärven vedenalaisia asukkeja. Veistoksia on tehnyt kymmenen jäänveistäjää. Veistosmaailma on yleisölle avoinna noin maaliskuun puoleen väliin asti sääolosuhteista riippuen. Veistoksia pääsee katsomaan maanantaista perjantaihin kello kahdentoista ja kahden välillä, ja viikonloppuisin kello kymmenen ja kuuden välillä.

***

Turvakotien ja niiden perhepaikkojen määrä kasvaa tänä vuonna. Vuoden aikana avataan yksi uusi turvakoti Keski-Suomeen. Perhepaikkojen määrä kasvaa kahdellakymmenelläkolmella paikalla edelliseen vuoteen verrattuna. Turvakotitoiminnalle on valtion talousarviossa varattu lisärahoitusta kaksi miljoonaa euroa. Turvakodit tarjoavat kriisiapua ja turvattua asumista lähisuhdeväkivaltaa ja sen uhkaa kokeneille

***

Suomi ja Intia tiivistävät yhteistyötä kyberturvallisuudessa ja avaruusalalla. Tavoitteena on kasvava tiedonvaihto sekä yhteistyö suomalaisten ja intialaisten asiantuntijoiden ja viranomaisten välillä. Vastuutahoina kyberturvallisuutta koskevassa asiakirjassa ovat Liikenne- ja viestintäviraston alainen Kyberturvallisuuskeskus sekä Intian informaatioteknologiasta vastaavan ministeriön alainen toimija. Avaruusalan yhteisymmärryspöytäkirjan osapuolina ovat työ- ja elinkeinoministeriö sekä Intian valtion avaruusjärjestö.