Alle 20-vuotiaiden maksuton ehkäisy laajenee Tampereella ja Orivedellä – tarkoituksena varmistaa nuorten mahdollisuus ehkäisyyn parhaalla mahdollisella tavalla

Helmikuusta alkaen tamperelaiset ja oriveteläiset nuoret ovat oikeutettuja aiempaa kattavampaan maksuttomaan ehkäisyyn. Uudistuksen myötä alle 20-vuotiaalla on mahdollisuus ilmaiseen ehkäisyyn 12 kuukaudeksi kuuden sijaan.

Tampereen kaupunki laajentaa maksuttoman ehkäisyn jakelua Tampereella ja Orivedellä. Alle 20-vuotiaat voivat saada helmikuusta alkaen kunnallisesta terveydenhuollosta maksutta ehkäisyneuvontaa ja -välineitä. Uudistus rahoitetaan Tampereen kaupunginvaltuuston myöntämällä lisämäärärahalla ja se suunnataan nimenomaan nuorimpaan ikäryhmään.

Ensimmäinen ehkäisy, raskauden jälkeinen tai raskauden keskeytyksen jälkeinen ehkäisy on alle 20-vuotiaalle maksuton 12 kuukautta, tai siihen asti, kunnes henkilö täyttää 20 vuotta. Pitkäkestoisen ehkäisyn voi saada maksutta riippumatta aiemmista ehkäisyistä. Myös kondomijakelua lisätään.

Jo ennen uudistusta Tampereen kaupungilla on ollut käytäntö maksuttomasta ehkäisystä kunnallisissa terveyspalveluissa. Tampereella ja Orivedellä voi saada iästä riippumatta maksuttoman hormonaalisen ehkäisyn kuudeksi kuukaudeksi, kun kyseessä on ensimmäinen, raskauden jälkeinen tai raskauden keskeytyksen jälkeinen ehkäisy.