Radio Moreenin sähkeet 15.1.2019 kello 17

Äitiyspakkauksessa olevien tuotteiden taustalta on löytynyt vakavia työelämän puutteita. Kansalaisjärjestö Finnwatchin selvityksen mukaan puutteet liittyvät esimerkiksi laittomiin ylitöihin, palkkaukseen sekä riittämättömään työturvallisuuteen. Vuoden 2018 äitiyspakkauksessa oli kaikkiaan 63 tuotetta, joista 12:n kohdalla Finnwatch havaitsi työelämän oikeuksien loukkauksia.

***

Nokia aloittaa Suomessa yt-neuvottelut. Yhtiö arvioi neuvottelujen johtavan tänä vuonna 350 työpaikan vähentämiseen. Suomessa Nokialla on yhteensä 6000 työpaikkaa. Nokia tavoittelee maailmanlaajuisesti 700 miljoonan euron säästöjä vuoden 2020 loppuun mennessä. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia Suomen Nokian toimipaikkoja Oulun tehdasta lukuun ottamatta.

***

Asunnottomuus on lisääntynyt Tampereella. Vuonna 2018 pitkäaikaisasunnottomuutta kokevia henkilöitä oli yhteensä 63. Määrä on 10 enemmän kuin edeltävänä vuonna. Asunnottomuutta kokevia henkilöitä oli yhteensä 230. Sosiaalityön asiantuntijoiden mukaan talouteen ja arjen hallintaan liittyvät ongelmat aiheuttavat yhä enemmän asunnottomuutta.

***

Tampereen ratikan mallikappale on näytillä ensimmäistä kertaa kaupunkilaisille. Vierailijat pääsevät Maketti-näyttelyssä testaamaan, miltä Tampere ratikka-aikana tuntuu ja näyttää. Tampere-talossa helmikuun ajan käynnissä oleva näyttely on avoinna yleisölle kello 14 ja 19 välillä ilman pääsymaksua.

***

Ojala-Lamminrahkan asuinalueen rakentamiselle myönnettiin neljän miljoonan euron avustus. Valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n avustuksella on tarkoitus nopeuttaa uusien asuntojen rakentamista. Kangasalan Lamminrahkalle suunnitellaan kotia noin 8000 asukkaalle. Ojalasta rakentuu omakotitalovaltaisempi, 4500 asukkaan alue.