Vaatepuu on vaatteiden ja asusteiden kirjasto – ”Vaatelainaus on todellinen ympäristöteko”

Soile-Maria Linnemäki on vaatelainaamo Vaatepuun perustaja. Idea vaatelainaamoyrittäjyydestä syntyi huonolaatuisten vaatteiden ja tekstiilijätteen määrän aiheuttamasta maailmantuskasta.

Järvenpääläinen Soile-Maria Linnemäki tiesi jo nuorena, että haluaa tehdä työkseen jotakin itselleen merkityksellistä. Tie täysipäiväiseksi vaatelainaamoyrittäjäksi alkoi turhautumisesta pikamuotiin. Nykyään kysyntä vaatelainaukselle on kasvanut, ja Vaatepuu tarjoaakin lainauspalveluitaan Järvenpään lisäksi Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Vaatelainaamo on kohtaamispaikka, jossa voi helposti tutustua vastuullisesti tuotettuihin pohjoismaisten brändien vaatteisiin. Lainaaminen tukee kiertotaloutta, ja se on myös oivallinen tapa saada vaihtelua vaatekaappiin.

– Omistan itse suurimmaksi osaksi perusvaatteita, oman tyylini kulmakiviä. Piristän asujani vaatelainaamon erikuosisilla ja -värisillä vaatteilla, Linnemäki kertoo.