Tatuointikultuuri on kokenut paljon muutoksia – tatuointeja ottavat nyt niin perheenäidit kuin politiikotkin

Tatuoitu ihminen on aikaisemmin yhdistetty helposti rikollisuuteen tai kovaan luonteeseen. Nykyään tatuoiminen nähdään taiteena, ja tatuoinneista nauttivat kaikenlaiset ihmiset.

Tatuoinnit nousivat trendiksi 90-luvulla, jolloin niitä alkoi näkyä entistä enemmän katukuvassa. Takomo Custom Tattoon tatuointiartisti Aadeen mukaan tatuointikulttuuri on muuttunut merkittävästi vuosien aikana. Esimerkiksi tatuoitavien kuvien koko on kasvanut, tatuointiartistien taidot ovat kehittyneet ja asiakaskunta on muuttunut.

Tatuoinnit eivät ole enää vain karskien merimiesten juttu, vaan niitä ottavat kaikenlaiset ihmiset ammattikuntaan ja sukupuoleen katsomatta. Tamperelainen Laura Ukkonen, 21, on myös ihastunut tatuointien ottamiseen ja häneltä löytyy erilaisia tatuointeja käsistä ja jaloista. Ukkosen mukaan tatuoinnit eivät ole estäneet työskentelemistä ravintola-alalla, eikä niitä ole tarvinnut piilotella.