Radio Moreenin sähkeet 30.1.2019 kello 17

Junaliikenne on takkuillut tänään. VR arvioi, että vain alle 40 prosenttia kaukojunista on kulkenut aikataulussa. Myöhästymiset ovat 20 minuutista tuntiin. Syinä ovat sääolot ja tekniset viat. Myös pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä on myöhästymisiä ja peruuntumisia.

∗∗∗

Puolasta on tuotu noin 250 kiloa laittomasti teurastettua lihaa Suomeen, kertoo Ruokavirasto. Virasto selvittää, onko lihaa päätynyt myyntiin vai onko se vielä varastossa. Valvontatietojen mukaan liha on peräisin lihaleikkaamosta, jonne sitä on myyty laittomalta teurastamolta. Puolan viranomaiset kertovat, että rikollisen teurastamon kaikki toiminta on lopetettu.

∗∗∗

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa petoksista muun muassa Tampereella ja Jyväskylässä. Itä-Suomen Edustusliike Oy ja Carelia Kalusteet Oy –nimisten yritysten nimissä on tehty katteettomia ostoksia. Yritykset ovat ostaneet teknologiaa, autoja ja asuntoja. Poliisin mukaan laskuja on jäänyt maksamatta ainakin kymmenien tuhansien eurojen verran. Jyväskylän poliisi pyytää yhteydenottoja asian tiimoilta.

∗∗∗

Linja-autoyhtiö Väinö Paunu Oy:n toimitusjohtaja Martti Paunu on tuomittu törkeästä rattijuopumuksesta. Paunu väistyy toimitusjohtajan paikalta. Paunu sai ehdollisen vankeustuomion ja sakot. Ylöjärvellä viime lokakuussa rattijuopumuksesta kiinni jääneen Paunun veren alkoholipitoisuuden arvioidaan olleen noin 2,7 promillea. Väinö Paunu Oy on yksi Tampereen seudun joukkoliikenteen liikennöitsijöistä.

∗∗∗

Tampereen keskustassa sunnuntaisin parkkeeraamisesta tulee keväällä maksullista. Pysäköiminen on maksullista puolestapäivästä iltakuuteen. Maksu on puolet arkipäivän hinnasta. Keskustan kakkos- ja kolmosvyöhykkeiden hinnat nousevat. Ydinkeskustan eli ykkösvyöhykkeen maksu pysyy samana, mutta alue laajenee. Muutoksella pyritään muun muassa lyhentämään pysäköintiaikoja, sekä lisäämään kaupungin tuloja. Päätökset tulevat voimaan toukokuun alussa.