Radio Moreenin sähkeet 5.2.2019 kello 17

Tampereen kesätyöhaku on alkanut. Haettavana on ennätyksellisesti 700 paikkaa, mikä on 100 paikkaa enemmän kuin viime vuonna. Kaupunki tarjoaa myös kahden viikon kesäharjoittelupaikkoja 15–17 vuotiaille tamperelaisille nuorille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta. Kesäharjoittelupaikat arvotaan hakijoiden kesken. Palkka harjoittelusta on 364 euroa.

***

Tampereen seudun rakennustyömaiden takia kaikkia hiihtolatuja ei saada käyttöön tänä talvena, kertoo Suolijärven liikuntapaikan hoitaja Jyrki Eerola. Luminen talvi houkuttelee hiihtäjiä laduille, mutta tarjontaa on viime vuotta vähemmän. Hiihtoreitit esimerkiksi Hervannasta Vuorekseen ovat kokonaan kiinni metsätöiden ja kaapelivetojen johdosta. Hiihtäjiä liikuntakeskuksissa on tästä huolimatta riittänyt.

***

Euroopan kansalaiset tunnustavat ilmastonmuutoksen ihmisen aiheuttamaksi, mutta eivät tahdo luopua eduistaan. Vaikeinta on hyväksyä fossiilisten polttoaineiden käytön rajoittaminen. Asiaa selvitettiin laajassa eurooppalaisessa ilmastokyselyssä. Aineistossa oli yhteensä noin 44 tuhatta vastaajaa. Yllättävä löydös oli, että ilmastohuoli on suurinta Etelä-Euroopan maissa.

***

Hoitajamitoituksen toteutuminen ja aikataulu ovat epäselviä. Nykyinen suositus on 0,5 hoitajaa vanhusta kohden. Esille nostetussa ehdotuksessa hoitajamitoitus nostettaisiin 0,7. Pääministeri Juha Sipilä sanoi, että esitystä ei voida tuoda eduskuntaan enää tällä vaalikaudella. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru sanoi viime viikolla, että esitys ehdittäisiin käsittelemään valiokunnassa vielä tällä vaalikaudella, jos hallitukselta löytyy siihen tahtoa.

***

Finnpanelin tekemästä kansallisesta radiotutkimuksesta selviää, että suomalaisten radion kuuntelu on pysynyt ennallaan. Tutkimuksen mukaan radiota kuunteli päivittäin 79 prosenttia suomalaisista. Viikoittaisella tasolla tavoittavuus nousi 92 prosenttiin. Eniten kuuntelijoita keräsi YLE Radio Suomi ja tavoittavin kaupallinen kanava oli puolestaan Radio Nova.