Tampereen kaupunginkirjaston viime vuoden lainatuin kirja oli Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu supersankareina.

Tamperelaiset lainasivat vuonna 2018 ennätysmäärän sähköisiä kirjoja – Kirjastokäyntien määrä kaikissa toimipisteissä yhteensä 2,7 miljoonaa

Tampereella käydään yhä ahkerammin kirjastossa. Kävijämäärät nousivat eniten pääkirjasto Metsossa, Tesoman kirjastossa ja omatoimikirjastoissa.

Tampereen kaupunginkirjaston laina- ja kävijämäärät kasvoivat vuonna 2018. Erityisen suurta lainausmäärien kasvu oli sähköisissä kirjoissa, eli e-kirjoissa ja e-äänikirjoissa.

Sähköisten kirjojen lainausmäärät ovat kasvaneet samaan tahtiin e-kirjakokoelman kanssa. Viime vuonna sähköisiä kirjoja lainattiin lähes 40 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kokoelma laajeni edellisvuoteen verrattuna 35 prosentilla. Sähköisten kirjojen osuus kaikista lainoista oli pari prosenttia. Vuoden 2018 lainatuin ja varatuin e-kirja oli Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni.

Kirjastokäyntien määrä kaikissa kirjaston toimipisteissä oli yhteensä 2,7 miljoonaa. Lainauksia Tampereella tehtiin yhteensä 4,8 miljoonaa. Pääkirjasto Metson remontti valmistui viime vuonna. Lisäksi pääkirjaston aukioloaikoja laajennettiin. Vuoden alusta lähtien Metso on ollut auki myös sunnuntaisin. Arkiaamuinakin kirjasto aukeaa entistä aiemmin.

– Lukuharrastus on nosteessa, ja panostuksemme etenkin lasten ja nuorten lukemisen tukemiseen näkyy ilahduttavasti myös tilastoissa, kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg kertoo.