Lumenkaatopaikoilla käy nyt kuhina – kadunvarsille jää silti kasoja vääjäämättä

Lumen vastaanottotilaa on Tampereella aikaisempaa enemmän tänä vuonna, kun Hervantaan on avattu uusi Ruskonperän vastaanottopaikka.

Jatkuvat lumipyryt ovat hankaloittaneet tamperelaisten arkea ja kerryttäneet kinoksia kaupungille. Tampereen Infran kunnossapitopalveluiden päällikkö Reijo Lahtinen arvioi, että katujen auraus on sujunut kohtalaisesti. Kaikkea aurattua lunta ei kuitenkaan ole ehditty kuljettaa pois katujen varsilta, koska uutta on satanut koko ajan lisää.

– Kyllä tässä vielä useampi viikko menee ennen kuin saadaan paikat siivottua, Lahtinen toteaa.

Kaduilta ja pihoilta lumi kuljetetaan vastaanottopaikoille Lielahteen, Kalevaan ja Hervantaan. Lumen vastaanotosta vastaavan rakennusmestarin Matti Pokkisen mukaan lumenkaatopaikoille tulee kiireisimpinä hetkinä uusi kuorma joka toinen tai kolmas minuutti.

Tilan puutteesta vastaanottopaikoilla ei kuitenkaan kärsitä.

– Uskoisin, että tila riittää tänä vuonna aivan hyvin. Aikaisemmin meillä oli kaksi paikkaa käytössä, nyt on kolme ja tarvittaessa vielä neljäs varapaikkakin, Pokkinen kertoo.