Radio Moreenin sähkeet 8.2.2019 kello 16

Tampereen yliopisto etsi jälleen journalistiikan vierailijaprofessoria. Professor of Practice -tehtävän toivotaan hakemuksia erityisesti kokeneilta journalisteilta, jotka ovat työssään paneutuneet muuttuvaan journalismiin. Professor of practice pestiin voi nyt hakea ensimmäistä kertaa myös kansainvälisesti. Tehtävä kestää yhden lukuvuoden. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa Aamulehden uutispäälikkö Elina Paasonen.

***

Tampereen kaupunki on avannut chat-palvelun sosiaalipalvelujen neuvonnan yhteyteen. Chatissa voi esittää kysymyksiä sosiaaliohjaajille nimettömästi. Palvelussa voi kysyä yleisluontoisia neuvoja sosiaalipalveluista ja etuuksista. Nimettömyyden vuoksi palvelussa ei voi kysyä toimeentulotukipäätöksistä eikä varata vastaanottoaikaa.

***

Tampereen ostoskeskuksissa suhtaudutaan myönteisesti niin sanottuihin hengailijoihin. Vaikka nuorisoporukoiden norkoilemista ostoskeskuksissa katsotaan usein pahalla, eivät kauppakeskus Ratinan tai Koskikeskuksen henkilökunta sano havainneensa juurikaan niistä aiheutunutta häiriötä. Koskikeskuksen liiketoimintajohtajan Mari Laaksosen mukaan asiakas on tervetullut vaikkei ostaisikaan mitään. Reportaasi ostoskeskushengailusta on luettavissa Moreenimedian nettisivuilla.

***

Jalkapallon eettiset ongelmat eivät vaikuta fanittamiseen. Vain kolmasosa Moreenimedian kyselyyn vastanneista faneista kokee ongelmien olevan läsnä toiminnassaan. Tulos on ristiriitainen, sillä yli 60 prosenttia uskoi fanien voivan vaikuttaa esimerkiksi korruptioon. Lajin ongelmat ovat olleet vahvasti esillä tulevien Qatarin kisojen ja Riku Riskin maajoukkueleiristä kieltäytymisen myötä.

***

Perustulokokeilu ei nostanut työllisyyttä, mutta paransi hyvinvointia, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö sekä Kela. Kelan johtavan tutkijan Minna Ylikännön mukaan perustuloa saaneilla oli vähemmän stressioireita sekä keskittymis- ja terveysongelmia kuin vertailuryhmässä. Hallituksen vuonna 2017 aloittamaan kokeiluun osallistui noin kaksituhatta satunnaisesti valittua työtöntä. He saivat perustuloa 560 euroa kuukaudessa riippumatta muista tuloistaan tai siitä, hakivatko he aktiivisesti töitä.