Radio Moreenin sähkeet 8.2.2019 kello 17

Tampereella otettiin helmikuun alussa käyttöön aiempaa laajempi maksuton ehkäisy. Alle 20-vuotiaat tamperelaiset ja oriveteläiset ovat oikeutettuja vuoden ilmaiseen ehkäisyyn aiemman puolen vuoden sijaan. Nuori voi halutessaan valita myös pitkäaikaisemman ehkäisymenetelmän, kuten ehkäisykapselin tai kierukan. Myös yli 20-vuotiailla on tietyissä tapauksissa oikeus maksuttomaan ehkäisyyn. Nuorisolääkäri Marjo Kuortti kertoo nuorten suhtautuvan ehkäisyyn vastuullisesti.

***

Tamperelainen perheyritys Koti puhtaaksi Oy valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi arvostetussa Great Place To Work –kilpailussa uutisoivat Aamulehti ja Tamperelainen. Voitto tuli pienten yritysten sarjasta. Koti puhtaaksi painottaa yhdessä tekemistä ja kaikkien mielipiteiden huomioimista. Yritys on erikoistunut kotisiivoukseen ja siellä työskentelee tällä hetkellä kuusikymmentäviisi työntekijää. Koti puhtaaksi on perustettu vuonna 2011.

***

Marco Bjurström on kiinnitetty Tampere-talolla esitettävän Carmen-oopperan ohjaajaksi. Kyseessä on Bjurströmin toinen ohjaus oopperassa. Esityksen ensi-ilta on ensi vuoden helmikuussa ja se on osa Tampere-talon juhlavuoden ohjelmistoa. Tampere-talo täyttää ensi vuonna kolmekymmentä vuotta. Carmenissa kuullaan Tampere Filharmonian lisäksi Tampereen oopperan kuoroa ja lapsikuoroa. Asiasta uutisoi muun muassa Yle ja Tamperelainen.

***

Soveltuvuuskokeet palautetaan sosiaali- ja terveysalan koulutukseen. Muutos korjaa viime hallituskaudella tehdyn päätöksen, jolloin soveltuvuuskokeiden käyttäminen estettiin. Oppilaitokset voivat ottaa soveltuvuuskokeet käyttöön jo tänä keväänä. Jatkossa opiskelija voidaan jättää valitsematta, mikäli hän on kokeiden mukaan soveltumaton työskentelemään sosiaali- ja terveysalalla.

***

Postin poste restante- ja noutoposti-palvelut muuttuvat maksullisiksi ensimmäinen maaliskuuta alkaen. Jatkossa lähetysten noutaminen maksaa kolme euroa ja kymmenen senttiä. Mikäli postia ei ole, käynti on ilmainen. Palveluiden toimintaperiaatteena on, että kotiosoitteen sijasta lähetykset toimitetaan postin konttoriin. Palvelut on tarkoitettu väliaikaiseen käyttöön esimerkiksi remontin tai asunnottomuuden takia.