Uudenlaisia suun terveydenhuollon palveluita testataan Pirkanmaalla. Kuva: Pixabay

Pirkanmaan suun ja terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun pääsee 500 uutta asiakasta – hammashoitopalvelut tarjoaa kunnallisen sijaan yksityinen tuottaja

Kokeilu toimii osana sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua. Edelliskerralla Tampereen ja Oriveden paikat täyttyivät alle kymmenessä minuutissa.

Pirkanmaan alueella toimiva suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu laajentuu. Tarjolla on yhteensä 500 uutta asiakaspaikkaa. Mukaan pääsee kuntalaisia Tampereen ja Oriveden yhteistoiminta-alueelta, Nokialta, Pirkkalasta sekä Vesilahden yhteistoiminta-alueelta. Kokeilussa hammashoitopalvelun tarjoaa kunnallisen sijasta yksityinen palveluntuottaja tai ammatinharjoittaja.

Uudet asiakkaat pääsevät käyttämään jo käynnissä olevaa kokeilua. Tällä hetkellä mukana on lähes 4 350 asiakasta Pirkanmaan alueella. Asiakkaat voivat vaihtaa halutessaan palveluntuottajaa kahdeksan kuukauden välein.

Kokeiluun pääsee mukaan valitsemalla yksityisen palveluntuottajan toimipisteen verkossa tai puhelimitse. Osallistumaan pääsee 18 vuotta täyttäneet kokeilussa mukana olevien kuntien asukkaat. Kokeilu aukeaa uusille asiakkaille torstaina 21. helmikuuta klo 10 alkaen.