Radio Moreenin sähkeet 12.2.2019 kello 15

Olli Lindholm on kuollut. Yö-yhtyeen solisti menehtyi maanantain ja tiistain välisenä yönä sairaskohtaukseen. Lindholm oli 54-vuotias. Lindholm oli Yö-yhteen perustajajäsen ja hän toimi The Voice of Finland -laulukilpailun tuomarina. Yö-yhtye kertoi Lindholmin kuolemasta Facebook-sivuillaan.

***

Kela perii opintotukia takaisin lähes 40 000 opiskelijalta. Nämä opiskelijat ylittivät sallitun tulorajan vuonna 2017. Keskimäärin peritty summa on reilut tuhat euroa. Jos opiskelija ei peru tai palauta opintotukea, liikaa maksettu tuki peritään takaisin korotettuna. Päätösehdotuksen saanut opiskelija voi tehdä Kelalle uudelleenkäsittelypyynnön kuukauden kuluessa. Ilmoituksen saavien määrä on huomattavasti suurempi kuin vuotta aikaisemmin

***

Professori Väinö Voionmaan syntymästä tulee tiistaina 12.2.2019 kuluneeksi 150 vuotta. Voionmaa vaikutti Suomen ja Tampereen yliopiston historiaan merkittävästi. Hän toimi muun muassa kansanedustajana, ulkoministerinä ja senaattorina. Nykyään Tampereen yliopiston keskustakampuksella toimiva Voionmaan koulutuskeskus on perustettu hänen ihanteidensa mukaisesti. Tiistaina järjestettiin Voionmaan syntymän kunniaksi seminaari yliopiston Pinni B-rakennuksessa. Radio Moreeni lähettää seminaarin sunnuntaina 17.2.

***

Ratinan kauppakeskuksessa järjestetään keskiviikkona 13.2. Suomen suurin rekrytointi- ja koulutustapahtuma. Rekrytori-Koulutori tarjoaa tuhansia työpaikkoja eri puolilta Suomea sekä tietoa opiskelumahdollisuuksista. Tampereen kaupungilta mukana tapahtumassa ovat TampereRekry, työllisyyspalvelut ja Tredu. Tilaisuus on käynnissä kello 11-17 ja se on kaikille vapaa.

***

Yhdysvaltojen hallinto on päässyt alustavaan sopuun esteiden rakentamisesta Meksikon rajalle. Sopimus on vielä sinetöimättä, sillä se edellyttää presidentti Donald Trumpin hyväksyntää. Sopimus antaisi huomattavasti pienemmän budjetin esteiden rakentamiseksi, kuin presidentti olisi halunnut. Onkin vielä epäselvää, minkälaisia esteitä budjetilla voidaan toteuttaa. Trump vakuutti kannattajiensa edessä Texasissa, että muuri rakennetaan joka tapauksessa.