Skeittilukio olisi mahdollista perustaa Tampereelle muun muassa hyvien liikenneyhteyksien ja harjoittelumahdollisuuksien vuoksi.

Tampereella keskustellaan skeittilukion perustamisesta – ”Meidän on pysyttävä ajan hermoilla”

Suomen ensimmäisen skeittilukion perustamista pohditaan Tampereella. Skeittilukio olisi mahdollisesti yhteishaussa jo vuonna 2020.

Tampereen kaupunginvaltuutetut Juhana Suoniemi ja Pekka Salmi ovat tehneet ehdotuksen skeittilukion perustamisesta valtuustoaloitteessaan.

Tampereen apulaispormestarin Anna-Kaisa Heinämäen mukaan tämän kevään aikana on mahdollista tehdä laskelmia siitä, kuinka realistista skeittilukion toteuttaminen on. Aikaisintaan skeittilukio voisi olla mukana yhteishaussa vuonna 2020.

Heinämäen mukaan skeittilukion perustaminen olisi ajankohtaista, sillä skeittauksesta on tulossa olympiakilpalaji vuoden 2020 olympialaisissa Tokiossa. Tavoitteena olisi perustaa Tampereelle skeittausurheilun huippuyksikkö.

– Meidän on pysyttävä ajan hermoilla. Muita eri harrastuksiin painoittuneita linjoja on ollut olemassa jo kauan.

Heinämäki kertoo, että skeittilukio vahvistaisi Tampereen kuvaa vetovoimaisena opiskelijakaupunkina. Skeittilukiota on pohdittu yhdeksi hakukohteeksi esimerkiksi Sammon keskuslukion urheilulinjan yhteyteen, ja sitä on myös suunniteltu osaksi ammatillista koulutusta.

– Suomalaisesta skeittausharrastusporukasta löytyisi varmasti jo halukkaita tällaiseen opinahjoon, Heinämäki kertoo.

Tampereella puitteet ovat valmiina lajin tavoitteelliseen harrastamiseen. Hiedanrannassa sijaitsevat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet ovat kansainvälistä tasoa.