Moreenimedian pääkirjoitus: Maailman luonnollisinta asiaa ei tarvitse hävetä

Ihmiset ovat yhtyneet toisiinsa aikojen alusta asti ja aivan yhtä kauan on keksitty erilaisia seksivälineitäkin. Penisrenkaita kehiteltiin vuohen silmäluomista jo 800 vuotta ennen ajanlaskun alkua ja ensimmäiset vibraattorit mullistivat maailmaa 1800-luvulla. Kysyntää on ollut aina. 2010-luvulla tilaustuotteet toimitetaan kotiin huomaamattomassa paketissa, aivan kuin postinjakajaa kiinnostaisi, onko Matti Virtanen tilannut paidan Zalandolta vai anustapin Kaalimadolta.

Maailmassa, jossa seksirobotit ovat lähitulevaisuutta, ei pitäisi kauhistella erektiota parantavaa rinkulaa.

Moreenimedian kyselystä selviää, että miehet eivät häpeile seksistä tai seksivälineistä puhumista. Suurin osa ei pidä seksileluja etovina, eikä niiden ostamiseen liity häpeää. Lisäksi puolet vastaajista on käyttänyt jotakin seksivälinettä joko yksin tai kumppanin kanssa.

Kyselyyn vastanneita miehiä voi pitää vapaamielisinä pervoina tai lisääntymiseen kannustavaa yhteiskuntaa seksiä ihannoivana. Ongelma piilee kuitenkin juuttuneissa mielikuvissa ja asenteissa.

Moreenimedian tutkivaa uutista varten haastateltiin alaa tuntevaa terapeuttia, tutkijaa ja kauppiasta. Jokaiselta kysyttiin, liittävätkö miehet seksivälineisiin häpeän tunteita. Haastateltavat myönsivät, että kyllä väitteessä jotain perää on.

Puhuttiin luusereista, mammanpojista ja runkkareista. Miehistä, jotka kännissä keksivät ostaa mielikuvituksellisen seksilelun ja selvittyään heittävät ostoksen vähin äänin roskiin. Tosimiehistä, jotka saavat pillua muutenkin, ja epävarmoista avuntarvitsijoista, jotka piilottelevat seksileluja kumppaniltaan.

Kyselyyn vastanneet 332 miestä olivat eri mieltä: häpeä ei ole koko totuus. Ennakkoluulot kyllä tunnistettiin, mutta suurin osa vastaajista ajatteli voivansa ostaa jonkin seksivälineen.

Tarjonnan ja mieltymysten kirjo on niin laaja, ettei kapeakatseisuudelle jää tilaa. Todellisuus on seksuaalisesti vapaampi ja suvaitsevaisempi kuin asiantuntijat antavat ymmärtää. Vaikka juuri heidän luulisi olevan niitä ihmisiä, jotka ymmärtävät.

Miksi miesten seksivälineistä ei puhuta? Lue tutkiva uutinen täältä.