Radio Moreenin sähkeet 21.2. kello 16

Alkoholin kulutus kasvoi viime vuonna, ilmenee Taloustutkimuksen ennakkoselvityksestä. Kulutus kasvoi litroissa mitattuna prosentin ja absoluuttisena alkoholina mitattuna puoli prosenttia. Lukuun sisältyvät Alkon ja päivittäistavarakaupan myynti sekä matkustajatuonti. Alkoholijuomien myynti kasvoi viisitoista prosenttia touko-, heinä- ja elokuussa edellisvuoteen verrattuna. Taloustutkimus teki selvityksen tammi–helmikuussa päivittäistavarakauppa ry:n toimeksiannosta.

***

Venäjä kieltää puhelimet sotilailtaan, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Venäjän parlamentti on äänestänyt sen puolesta, etteivät sotilaat saa käyttää palveluksessa ollessaan puhelimia, joilla voi käyttää nettiä tai ottaa kuvia ja videoita. Kielto koskee myös taulutietokoneita ja kannettavia tietokoneita. Sotilaat saavat jatkossakin käyttää peruspuhelimia, joilla voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Kiellon tarkoitus on estää sotilaita julkaisemasta sosiaalisessa mediassa tietoa Venäjän sotilaallisesta toiminnasta.

***

Tampereen kaupunki suunnittelee Kaleva-Hakametsän alueelle Sarvijaakonkadun ympäristöön uutta paikalliskeskusta. Alueelle olisi tulossa asuntoja, liike- ja palvelutiloja sekä avointa julkista tilaa ja pysäköintipaikkoja. Kehitysideoita ja korttelisuunnitelmaa etsitään ideakilpailussa. Kilpailuehdotukset ovat nähtävissä kaupungin nettisivuilla sekä Kalevan Prismassa. Ehdotuksia voi kommentoida netissä ja paperilomakkeella Prismassa maaliskuun viidenteen päivään saakka.

***

Moreenimedian kyselystä selviää, että miehet haluaisivat puhua enemmän heille suunnatuista seksivälineistä. Aiheesta puhuminen ei aiheuta häpeän tunnetta, mutta sosiaalinen paine ja pelko leimautumisesta estävät avoimen keskustelun. Kaalimadon toimitusjohtajan mukaan niin asenteissa kuin miesten seksivälineiden myyntimäärissäkin on tapahtunut myönteistä kehitystä. Asiasta lisää Moreenimedian verkkosivuilla.

***

Sauna Open Air- festivaali palaa Tampereelle kuuden vuoden tauon jälkeen. Raskaasta musiikistaan tunnettu festivaali järjestetään ensi kesänä Ratinanniemen festivaalipuistossa. Tapahtuman järjestää tamperelainen RH-Entertainment Oy. Julkistettuja esiintyjiä ovat muun muassa yhdysvaltalainen W.A.S.P sekä ruotsalainen Europe.

Tässä olivat Radio Moreenin kello kuudentoista uutiset. Uutisia seuraavan kerran tunnin kuluttua.