Radio Moreenin sähkeet 22.2.2019 kello 17

Tampereella aloitti tällä viikolla toimintansa e-urheilun juniorivalmennusryhmä. Urheiluseura Manse PP järjestää valmennusta yhteistyössä Varalan ja Ahlmanin opistojen sekä Tampereen kaupungin kanssa. Toiminnan tarkoituksena on tarjota e-urheilusta kiinnostuneille nuorille mahdollisuus kehittyä pelaajina sekä lisätä e-urheiluharrastuksen sosiaalisuutta. Pelaamisen lisäksi junioreille opetetaan fyysistä harjoittelua ja terveellisiä elämäntapoja. E-urheiluksi kutsutaan videopelien kilpapelaamista.

***

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu aloittaa oluen myynnin. Valvira myöntää oppilaitokselle alkoholijuomien tukkumyyntiluvan. Aluksi olut tulee myyntiin osaan Tredun opetusravintoloista.  Tredun pienpanimo on ollut opetuskäytössä jo vuodesta 2014 lähtien, mutta tähän asti panimolla on ollut vain opetus- ja tutkimuskäyttöön tarkoitettu valmistuslupa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Tamperelainen.

***

Talvilomaviikko alkaa Pirkanmaalla ensiviikolla. Lapsille ja nuorille on silloin tarjolla paljon toimintaa muun muassa talvileirejä ja erilaisia tapahtumia. Nuorten Tampere järjestää Älä jäädy -tapahtumakokonaisuuden, jonka ohjelmat ovat pääosin ilmaisia. Tapahtuman koordinaattorin Suvi Tossavaisen mukaan ilmaiset tapahtuvat lisäävät tasa-arvoa nuorten välillä. Kaikilla perheillä ei ole varaa lähteä lomailemaan, joten ilmaiset tapahtumat ovat hyvä tapa nuorille viettää aikaa.

***

Parkanosta löydettiin eilen iltapäivällä ruumis. Ruumis löydettiin Parkanon rautatieaseman lähellä olevasta metsiköstä. Teosta esitetään tänään vangittavaksi kolmea miestä ja seitsemäntoistavuotiasta naista taposta epäiltyinä. Yhdellä epäillyistä on aiempaa rikostaustaa, ja hän on saanut tuomion aseen kanssa riehumisesta. Polisiin mukaan puolustusvoimilta pyydettiin virka-apua alueen eristämiseen.

***

Päivittäistavarakauppa on lähtenyt mukaan materiaalitehokkuuden sitoumukseen. Helmikuun alussa voimaan tulleen sitoumuksen tarkoitus on vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia kaupan alalla. Kuluttajalle muutokset näkyvät kauppojen hyllyillä ruokapakkauksien muutoksina ja kierrätysohjeiden lisääntymisenä. Myös ruokahävikin määrää halutaan yhä vähentää. Kaupan alalta mukana sitoumuksessa ovat K-Ryhmä, S-Ryhmä ja Lidl Suomi.